Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi etkinliğe katılmak için Batman’a geldi.

Sabah saatlerinde tarifeli uçakla Batman’a gelen Bakan Şimşek’i havalimanında AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Valisi Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve Kamu kurum müdürleri karşıladı. Batman Valiliği’ne bağlı gençlik merkezine geçen Bakan Şimşek ve beraberindekiler, burada kamu kurumlarında çalışan memurların gördüğü işaret dili sertifika törenine katıldı. Kurs gören memurlarla işaret dili ile konuşmaya çalışan Bakan Şimşek, bir konuşma yaptı. Kamu hizmetlerinden işitme engellilerin en güzel şekilde yararlanmasının ön koşulunun iletişim kurabilmek olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, bu vesileyle her kamu kuruluşundan en az bir kişinin bu kurslara katılarak bundan sonra işitme engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden etkin ve verimli bir şekilde yararlanmasının önünü açmak olduğunu söyledi.

Kurs gören 15 kişiye sertifika vereceklerini ifade eden Bakan Şimşek, “Bu arkadaşlar 3 aylık bir eğitim döneminde 120 saatlik bir kurstan geçmişler bu çok önemli çünkü son iki yılda da işitme engelliler derneği ve gençlik evi işbirliği ile 300 kursiyerimize işaret dili eğitimi verilmiş aslında sadece kamu kuruluşları ile değil toplumun genel kesimi ile bu iletişimi rahat bir şekilde sağlamak için önünü açmış olduk. Kamu kuruluşlarına özellikle engelli kardeşlerimize hizmet noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri için bir kes daha rica ediyorum.Her kese kaliteli hizmet sunmak bizim asli görevimizdir. Memurlarımızın ve bizlerin tek varlık sebebi var oda millete sizlere hizmet etmektir” dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ORTADOĞU’YA İLHAM KAYNAĞI OLACAK"

Çözüm sürecine de değinen Bakan Şimşek, 2015 yılının birlik kardeşlik içerisinde ileriye umutla ve pozitif bir şekilde bakabilecek bir yıl olacağına inandığını söyledi. Çözüm sürecinin de başarıya ulaşacağını söyleyen Şimşek, “Hep birlikte bu bölgemizin Ortadoğu coğrafyası için bir ilham kaynağına dönüşeceğine inanıyorum. Ama bunun için hep birlikte çalışmamız lazım. Hepinizin desteği ve hepinizin güç vermesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrasında Bakan Şimşek işaret diline katılan kursiyerlere sertifika verdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Şimşek ve beraberindekiler daha sonra gençlik evi bünyesinde açılan bilgisayar, resim ve diğer kursları gezerek kursiyerlerle sohbet etti.