Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada bazı bölümleri okumadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Maliye Bakanı Şimşek’in TBMM Genel Kurulu’nda bütçe sunuş konuşmasının ardından bazı internet sitelerinde zorlama ve çarpıtma olduğu görülen haberlerin yer aldığı vurgulandı. Yolsuzluk ve Sayıştay bölümüne atıfta bulunularak, “Bakan o bölümü okumadı” başlığı ile verilen haberlerin doğru dolmadığı ifade edilen açıklamada, "Ayrıca yolsuzluk algısına dair endeksler ile Sayıştay’a dair hususlar Sayın Bakan tarafından bizzat hazırlanarak dağıtılan metne konulmuş ve kamuoyuna bu şekilde mal edilmiştir. Dolayısıyla iddia edildiği gibi herhangi bir saklama söz konusu değildir" denildi.

Bakan Şimşek’in kendisine verilen sürede milletvekilleri ile basın mensuplarına dağıtılan konuşma kitapçığını okuması mümkün olmadığından kitapçığın ancak yarısını okuyarak konuşmasını tamamladığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Bakan’ın süre kısıtından dolayı kitapçıkta atladığı bölümler yine kendisini bağlamaktadır. Bu çerçevede internet sitelerinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmamakla birlikte çarpıtma ve oldukça kasıtlı olduğu görülmektedir."