AK Parti TBMM Grubu, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşulları ve bu konudaki tüm sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

Son olarak Isparta’da mevsimlik işçileri taşıyan minibüsün yaptığı kaza sonucu 18 işçi yaşamını yitirmişti. Yaşanan kaza ile birlikte mevsimlik işçiler sorunu bir kez daha gün yüzüne çıktı. AK Parti, işçilerin çalışma koşulları ve yaşadıkları sorunu Meclis’e taşıyarak, Meclis araştırması açılması için hazırladığı önergeyi TBMM Başkanlığı’na sundu. Meclis Başkanlığı’na sunulan önerge ile yasal düzenlemelerin mevcut koşulları iyileştirmeye yetmediği anımsatılarak, “Sorun sadece devletin yaşam koşulları ve çalışma ilişkilerine yönelik düzenlemeleri ile çözülecek gibi değildir” denildi.

Önergede şu ifadelere yer verildi:

“AK Parti hükümetleri döneminde tarımda mevsimlik işçilik ilk defa önemli bir sorun kaynağı olarak tespit edilmiş, ciddi gözlem ve izlenimler yapılarak sorun büyük oranda tespit edilmiş, çözüm önerileri getirilmesi ile alakalı önemli çalışmalar yapılmış, mevzuatlar oluşturulmuş olmasına rağmen hala tamamen ortadan kaldırılabilmiş veyahutta tam düzene oturtulmuş bir alan olmadığı da açıktır. Ülkemizin bir gerçeği ve sıkıntılı bir alan olması hasebiyle konunun daha kapsamlı olarak araştırılması, çözüm önerilerinin getirilmesi ve uygulamanın etkinleştirilmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmasının uygun olacağı düşüncesindeyiz.”