ESKİŞEHİR (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Eskişehir teşkilatına dahil 12 ilçe başkanı ortak düzenledikleri basın toplantısında, olağanüstü kurultayda kendilerini iktidara taşıyacak lidere destek vereceklerini açıkladı.

 MHP Çifteler İlçe Başkanı Oğuz Alp Döngel, kent merkezindeki bir restoranda düzenlenen toplantıda 12 ilçe başkanı adına yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçiminde MHP'nin hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Her türlü imkansızlıklara rağmen çok çalıştıklarını ifade eden Döngel, şöyle konuştu:

"Üç hilalli bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırabilmek için fedakarlıkla, azimle ve heyecanla en ücra köylere kadar ulaşmaya çalışan, bu sebeple milletin beklentilerini, bizzat milletten dinleyen bir hareketin sinir uçları olarak 1 Kasım seçiminde yaşadığımız hayal kırıklığını umuda çevirebilecek adımları bugüne kadar bekledik. Ancak geldiğimiz noktada, gördüğümüz manzara umut vermek yerine, her geçen gün hepimizi daha da karamsarlığa sürüklemektedir. Kara bulutları dağıtacak, geleceğe umut saçacak yeni bir başlangıç yapabilmek için bir araya geldik. Bu umut için bir an evvel kurultayın toplanması gerekiyor. Umudumuz, teşkilat olarak davamızı iktidara taşıyacak bir liderdir. Geleceği inşa etmek için, davamız için kurultay büyük önem arz ediyor." 

Döngel, bir gazetecinin "Genel merkez tarafından istifa etmeniz istenirse ne yapacaksınız?" sorusuna, istifa etmekten çekinmedikleri yanıtını verdi.

Herhangi bir adayı desteklemediklerini vurgulayan Döngel, "Bizim şu an Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'dir. Eğer kurultay tekrar kendilerini seçerse, arkasında saf tutarız. Biz, davamızı iktidar yapacak bir lider ile yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.