Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça İlçe Başkanlığı’na yeniden Turan Çetinarslan seçildi.

Olağan Kongre dün Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcıları Murat Taşer ve Veysel Şahin, İl Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Mersin, İzmir İl Başkanı Necat Karataş, eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Foça’daki siyasi partilerin başkanları da katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kutlama mesajının okunmasından sonra konuşan MHP Foça İlçe Başkanı Turan Çetinarslan yerel seçimlerde başarılı bir çalışma yaparak ilçede ikinci parti olduklarını, yönetim kurulunu oluşturacak arkadaşlarıyla 2015 genel seçimlerinde partilerini iktidara taşımaya çalışacakların söyledi.

İzmir İl Başkanı Necat Karataş da, MHP’nin kuruluş amacının Türk milletini ve devletini ilelebet var etmek olduğunu belirterek hükümete ağır eleştirilerde bulundu. İktidarın daha önce işbirliği yaptıklarını şimdi suçladığını anlatan Karataş; "Paralel yapı dediklerinin terörle işbirliği yapıp yapmadığını bilmiyoruz. Ama İmralı canisi ile iktidarın işbirliği yaptığını biliyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu, MHP’nin tek başına iktidara gelmesiyle mümkün. Vatandaşlara soruyoruz. Herkesin ikinci partisi MHP. AKP’ye de CHP’ye de oy veren vatandaş onlara vermesem MHP’ye verirdim diyor. Bu kongrelerden sonra MHP’yi ikinci parti olarak görenlerin gönlüne girmeye çalışacağız” dedi.

Ahmet Kenan Tanrıkulu da basın mensuplarına verdiği demeçte, dün Selçuk ve Menderes’le başlayan kongre sürecinin bugün Foça, Dikili ve Kınık’la devam ettiğini, ilçe kongrelerinin 18 Ocak 2015 tarihine kadar tamamlanacağını, il kongresini de 25 Ocak’ta yapacaklarını söyledi. Genel seçimlere sürpriz adaylarla gireceklerini, gönüldaşlarıyla, sevilen sayılan insanlarla, yeni projelerle İzmir’de yerel seçimlerde milletin gösterdiği büyük teveccühü genel seçimlerde daha yukarılara taşıyacaklarını belirten Tanrıkulu; “İzmir’de yerel seçimi kazanacağımızı beklediğimiz yerlerden biri de Foça’ydı. Başa güreştik ama nasip değilmiş. Gene kolları sıvayacağız. Foça’yı kazanacağız” dedi.

MHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Serdar Mersin’in “Bu kadro 2015 seçimlerinde yerel seçimlerden daha fazla oy alacak kadrodur” diyerek tek liste halinde gidilen seçimde, Turan Çetinarslan’ın ilçe başkanlığında Yönetim Kurulu ve İl delegeleri şu isimlerden oluştu.

Asil üyeler: Savaş Kılıçkaya, Üstün Çağlan, Bahtiyar Dilsiz, Ahmet Bike, Tevfik Doğan, Gökhan Dereci, Süleyman Şahin, Mehmet Sayılır, Sinan Zeybek, İsmail Seylan, Oğuz İnce, Necmettin Erdem, Ömer Sağıroğlu ve Ayhan Erdoğdu. İl delegeleri: Turan Çetinarslan, Serdar Mersin, Savaş Kılıçkaya, Tevfik Doğan.