TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AB vize muafiyeti için gereken yasalarla ilgili, "Bu konuda hükümetin endişesi olmasın. Biz Türkiye'nin menfaatlerine bakarız. Ancak neye destek vereceğimizi bilmiyoruz. Bunun TBMM'ye getirilmesi, muhalefet partilerinin bilgilendirilmesi gerekir" dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün akşam bütçenin kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Teröre karşı tek yürek olmaya MHP'nin yıllardır hazır olduğunu belirten Akçay, "Bu konuda MHP'de sorun yok, kendileri kararlı olsunlar. Hükümet gerçek manada terörü ve destekçilerini yok edecek politikalarla geldiğinde MHP en büyük desteği verecektir" diye konuştu.

MHP'nin yeni anasayla ilgili "en net duran parti" olduğunu vurgulayan Akçay, "Üç parti de gitse MHP masayı terk etmeyecektir. Anayasa Uzlaşma Komisyonunu AKP ve CHP birlikte devirdiler. Şimdi laf ebeliği yapmakla meşguller. Başbakan yeni anayasayla ilgili çağrıyı bize değil, İsmail Kahraman'a yapsa daha iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Akçay, AB vize muafiyeti için çıkarılması gereken yasalara ilişkin şunları söyledi:

"Bu konuda hükümetin endişesi olmasın. Biz Türkiye'nin menfaatlerine bakarız. Ancak neye destek vereceğimizi bilmiyoruz. Bunun TBMM'ye getirilmesi, muhalefet partilerinin bilgilendirilmesi gerekir. Biz de neye destek vereceğimizi bilelim. Bir de AB'ye ne gibi taahhütler verildiğinin açıklanması gerekir. Bunun dışında herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bizlere gerekli ve yeterli bilgileri vermeleri kafi gelecektir. Biz de kendi programımız ve politikalarımız çerçevesinde gereğini yapacağız."