Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17 Aralık operasyonu ile ilgili, “O günden bu güne devleti, milleti rahatlatan yok” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de, 17-25 Aralık operasyonları ile ilgili arkasında 8 değişik dilde ‘17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ yazılı afişle basın toplantısı düzenledi. Vural, konuşma kayıtlarını saatleriyle birlikte okuyarak, operasyonun gazete ve televizyonlara yansıyan bir İranlı ve 4 bakanın karıştığı bir operasyon olduğunu söyledi. Vural, “O günden bu güne devleti, milleti rahatlatan yok” ifadesini kullandı.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir televizyon kanalında söylediklerini dinleten Vural, “Devleti ve milleti rahatlatmak yerine devleti ve milleti yıpratmak için güçlerini kullandılar. Adli Kolluk Yönetmeliği değiştirildi, mahkemeden döndü, savcının elinden dosyalar alındı, hakimler değiştirildi, HSYK’ya müdahale edildi, fezlekeler Meclis’ten geri gönderildiğinde 35 klasörden 11 klasöre düştü, TBMM olağanüstü toplantıya çağrıldı, fezlekeler okunmadı. Amaç milletten gerçekleri saklamaktı. Soruşturma komisyonu kuruldu, 65 gün üye vermediler” diye konuştu.

Belgelerin, tapelerin silinmesi için kanun çıkarıldığını iddia eden Vural, emniyetin, yargının tarumar edildiğini savunarak, “77 milyon makul şüpheli oldu. Yolsuzluk ve rüşvet çetesi millete karşı darbe planladı ve uyguladı. Oysa ’mahkemede hesaplaşalım’ denilmesi gerekirken yargının çalışmasını engellediler" şeklinde konuştu.

Vural, rüşvet yolsuzluğunu ortaya çıkarmak için çalışacaklarını kaydetti.