KARAMAN (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "MHP, dün ne dediyse bugün de aynı şeyleri söylüyor. Rahmetli Başbuğ döneminde, kuruluş aşamasında neleri ifade ettiyse, neleri temsil ediyorsa bugün de aynı şeyleri temsil ediyor" dedi.

Ayhan, Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen partisinin Karaman İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi’nde, MHP’nin kurumsal yapısı itibarıyla Türkiye’nin en eski siyasi partilerinden biri olduğunu söyledi.

MHP’nin dün olduğu gibi bugün de çizgisini koruduğunu ifade eden Ayhan, "Zaman zaman bize birileri geliyor; 'şöyle yaparsanız fazla oy alabilirsiniz' diyor ama onun o dediğini yaptığımız zaman bizim MHP olmaktan çıkacağımızı ifade ediyorum. MHP dün ne dediyse bugün de aynı şeyleri söylüyor. Rahmetli Başbuğ döneminde, kuruluş aşamasında neleri ifade ettiyse, neleri temsil ediyorsa bugün de aynı şeyleri temsil ediyor" diye konuştu.

- "Türkiye, iki yoldan birini tercih etmek zorundadır"

Ayhan, Türkiye’nin önünde iki yol ayrımı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye bir yol ayrımında. Bir yol, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin, milliyetçilerin dediği olacak yol. Diğer yol da Türkiye’yi bölmek isteyen PKK’lılarla, ülkenin geleceğini müzakere masalarında görüşmek. Türkiye, bu iki yoldan birini tercih etmek zorundadır. Ülke, problemler yumağı içerisinde. Siyasi, sosyal ve ekonomik problemler var. İç ve dış siyasette de sorunlar var. Türk milliyetçileri olarak bunlara izin vermeyeceğiz."

Kongreye, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.