KAYSERİ (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, "Milliyetçi Hareket'in yapısı, hainlerin, haramzadelerin, Cumhuriyetimizi yıkmak isteyenlerin, Türk milletini bölmek isteyenlerin ensesinde olacak ve onlardan hesap soracaktır" dedi.

Kaya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen MHP Kayseri 11. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını eleştirdi.

MHP olarak hesap soracaklarını belirten Kaya, şunları söyledi:

"13 yıllık AKP iktidarının temellerinin atıldığı iki önemli şehir var, bunlardan biri İstanbul, diğeri Kayseri. İstanbul il başkanımız orayı derleyip toplayıp bir bütünlük haline getirdi. Kayseri'de de 5 yıldan beri kendisini çok güzel bir şekilde ifade eden il başkanımız görevini bir başka arkadaşımıza devredecek. Ülkemizi bir rant ülkesi haline getiren, hainlerin karşısında diz çöken, binlerce yıllık tarihe, geleceğe sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini acz içine düşüren bu haramzadelerden, AKP iktidarından hesap sormak, doğduğu bu iki şehir olan İstanbul ve Kayseri'de tarihin mezarlarına gömmek, hepimizin boynunun borcudur. Ben inanıyorum ki birbirine kenetlenmiş, inanmış, bütünleşmiş Milliyetçi Hareket'in vefakar, cefakar değerli mensupları, Türk gençliğinin çatı kuruluşu olan Ülkü Ocakları, hep beraber tarihin mezarlığına gömeceğiz, siyasi partiler mezarlığına gömeceğiz, tüm bu yaptıklarının da hesabını soracağız."

Kırşehir'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla bugün "Nefesimiz Ensenizde Olacaktır" temalı miting gerçekleştireceklerini anımsatan Kaya, "Milliyetçi Hareket'in yapısı, hainlerin, haramzadelerin, Cumhuriyetimizi yıkmak isteyenlerin, Türk milletini bölmek isteyenlerin ensesinde olacak ve onlardan hesap soracaktır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, dargınlıkların bir kenara bırakılarak 7 Haziran'daki seçimlere en iyi şekilde hazırlanılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, il başkanlığı seçimi için oy kullanma işlemine geçildi.