Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin AK Parti Tokat İl Binası’nda asılı olmasının Siyasi Partiler Kanunu’na göre hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Tokat Adliyesi’nde İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunan MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin AK Parti il ve ilçe binalarında kullanılmakta olduğunu söyleyen Demirkol, İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdiği suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Bu tutum ve davranışlar 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partili Cumhurbaşkanı olduğuna ilişkin iddiaları güçlendirmekte, tarafsızlığı Anayasa ile belirlenmiş olan Cumhurbaşkanlığı makamına da açıkça saygısızlık teşkil etmektedir. Ayrıca bu durum Siyasi Partiler Kanunu kapsamında hukuka aykırıdır. Bu nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat İl Başkanlığı’na gerekli yasal uyarıların yapılarak, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait görsel ve afişlerin kaldırılmasının ihtar edilmesini, gerek görülmesi halinde kolluk kuvvetlerine gerekli yasal uyarının tarafınızca yapılarak kolluk kuvvetleri aracılığıyla il ve ilçe binalarında yer alan bu görsellerin kaldırılmasının sağlanmasını talep etmekteyiz.”