Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Türkiye’de temsilde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Nüfusa göre milletvekili belirleme adaletsiz sonuçlar ortaya çıkarıyor” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, TBMM’de gazetecilerin seçim barajına ilişkin sorularını cevapladı. Anayasa Mahkemesi karar vermeden konunun tartışılmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Halaçoğlu, "Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı bilmediğimiz için vereceği karar üzerinde herhangi bir tartışmaya girmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinde de yüzde 5 barajı uygulandığını belirten Halaçoğlu, Türkiye’de ise HDP’nin bağımsız olarak Meclis’e girebildiğini ifade ederek, “Türkiye’de temsilde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Nüfusa göre milletvekili belirleme adaletsiz sonuçlar ortaya çıkarıyor. Temsil konusunda Seçim Kanunu’nda genel bir çalışma yapmak daha faydalı olur” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajını iptal etmesi durumunda bir kaos yaşanabileceğine ilişkin soru üzerine Halaçoğlu, “Böyle bir durumda anayasa değişikliği yapılmadan seçime gidilirse çeşitli tartışmaların başlaması muhtemeldir. Böyle bir sıkıntı önümüzde duruyor" diye konuştu.