Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ’Paralel yapı’ operasyonuyla ilgili olarak, "Gazeteciden terörist olmaz. Gazetecinin silahı kalemidir” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, Emniyet Teşkilatı’nın ara personel ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 2010 yılında Emniyet Teşkilatı Kanun değişikliği ile ‘başpolislik’ rütbesinin getirildiğini hatırlatarak, zaman içinde ’başpolislik rütbesi’nin atlanarak polis memurlarından komiser yardımcısı alımına geçildiğini ifade etti. İç güvenlik paketiyle Polis Kolejleri ve Polis Akademisi’nin kapatılmasının öngörüldüğünü kaydeden Türkkan, “Öğrenciler hayalleri olan şanlı polislik mesleğinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hiç olmazsa halen okuyan öğrencilerin okullarını bitirmelerini sağlayacak değişiklikle mağduriyetlerinin önlenmesi gerekir" dedi.

Basın mensuplarının ’Paralel yapı’ operasyonu ile ilgili sorusu üzerine Türkkan, “Haksızlıklara, zulme ses çıkarmamak, Türkiye’de faşizme davetiye çıkarmakla eşdeğerdir. Faşizm duvar ilanlarıyla, radyo reklamlarıyla da gelmez. Faşizmin ayak sesleri böyle duyulur” diye konuştu.

Türkkan, operasyonun siyasi olup olmadığı sorusuna, “Gazeteciden terörist olmaz. Gazetecinin silahı kalemidir. Kalem de ateş etmez, adam öldürmez. Bu sürecin Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak adlandırılacağını düşünüyorum" cevabını verdi.