Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu’nun kararını ertelemesine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, atama bekleyen öğretmen, veteriner ve ziraat mühendisleri ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vural, 17 Aralık’ta el konulan paranın faiziyle birlikte iade edildiğini belirterek, “Ey savcı bu kadar para niye evde duruyor? Millet servetini cebinde taşıyor. Bunların evleri banka şubesi olmuş” dedi. “Paraları polis koymuşsa, niye onlara iade etmediniz, bakan çocuklarına verdiniz” diyen Vural, iade edilen paraların faizinin Kızılay’a bağışlanmasına yönelik olarak ise, “Kızılay gibi bir kurumun böyle ilişkilere alet edilmesi değer yolsuzluğudur. Kızılay bu bağışı onların yüzüne çarpmalıdır” diye konuştu. Soruşturma Komisyonu’nun 4 bakanla ilgili kararı 5 Ocak’a ertelemesi ile ilgili ise Vural, şunları dedi:

“Komisyon Başkanı karar günü kaç kere odadan çıkıp birileri ile görüştü. AK Parti Grup Başkanvekilleri ile görüşüldü mü? Komisyon Başkanı ile saray arasında bir telefon trafiği yaşandı mı? Karar vereceksiniz, Yüce Divan’a gitmeli mi gitmemeli mi? Bu sorunun cevabını vereceksiniz, joker hakkınızı niye kullanıyorsunuz, hangi joker hakkını kullandınız? Telefon joker hakkını kullandınız. Telefon joker hakkını kullandıysanız kimi aradınız? Bu sorunun cevabını vereceksiniz. Anlaşılan komisyon üyeleri bazı güçlerin baskısı altında kalmış."

Türkiye’nin Ortadoğu ile iyi ilişkiler kuramadığını savunan Vural, “İslam dünyasının lideri diye geldiler, şimdi ’tülbent ıslandı’ diyerek, bu rezil politikalarının Türkiye’yi düşürdüğü bu bataklık karşısında şimdi bunu söylüyorlar. ’Ey Sisi’ diyenler, darbeci olarak suçlayanlar, şimdi Sisi ile ilişkiler kurulması gerektiğini söylüyor. Kardeşim Esad diyordu, sonra Esed dedi, şimdi Esad’a döndü. Bunlar, sürekli olarak birileri tarafından kandırıldıklarını söyleyerek mağdur edebiyatı yapıyor. Bu kadar saf hükümete bırakın devleti, bunlara kreş bile teslim edilmez” dedi.