Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, “Bir ya da birkaç kişinin belirleyeceği değil, tüm üyelerimizin belirleyeceği bir ekip partisiyiz” dedi.

Halıcı, TBMM’de bugün kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdikleri Elektronik Demokrasi Partisi (EDP ile ilgili bir açıklama yaptı. Halıcı, farklı bir parti olduklarını söyleyerek, “Biz lider partisi değiliz. Bir ekip partisiyiz. Sadece bir ya da birkaç kişinin belirleyeceği değil, tüm üyelerimizin belirleyeceği bir ekip partisiyiz. Lider partisi olmadığımız için de ‘peşimize düşün’ demiyoruz, ‘düşünüzün peşine düşün’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurucular meclisi tarafından kendisinin eş başkanlığa getirildiğini belirten Halıcı, parti programına değindi. Parti programının üç bölümden oluştuğunu kaydeden Halıcı, “Bunlar doğrudan katılım ve demokrasi, üretim ve bilgi temelli toplumsal dönüşüm ve her alanda daha özgür ve daha çağdaş bir Türkiye” diye konuştu.

Partilerinden aday adayı olmak isteyenlerin elektronik ortamda başvuru yapabileceklerini vurgulayan Halıcı, “Genel başkanların, güç odaklarının, delege ağalarının keyfi dayatma ve belirlemelerine artık biz son vermek istiyoruz. Gördüğünüz gibi biz farklı bir partiyiz. Toplama ve zoraki mitingler peşinde olmayan, sokaklarda halkımızı arabalarla rahatsız etmeyen, kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüssüz bir partiyiz” dedi.