AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Otoban Projesi hakkında bilgi vererek, Kuzey Çevre Yolu’nun Sivrihisar, Beylikova, Alpu ilçeleri ve Muttalip Mahallesi’nden geçerek Eskişehir’i İnegöl ve Bursa’ya bağlayacağını, bununla ilgili tüm çalışmaların tamamladığını söyledi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Emek Mahalle Temsilciliği’nde düzenlediği halk günü buluşması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mahalle temsilciliği uygulamasının yeni bir uygulama olduğunu ifade eden Koca, Emek Mahallesi’nin 3’üncü temsilcilik olduğunu, burayı 71 Evler, Gündoğdu ve 75’inci Yıl temsilcililerinin izleyeceğini kaydetti. Koca Otoban Projesi’ne ilişkin ise Kuzey Çevre Yolu’nu Sivrihisar, Beylikova, Alpu ilçeleri ve Muttalip Mahallesi’nden geçerek İnegöl ve Bursa’yı da birbirine bağlayacak bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bununla ilgili tüm çalışmaların tamamladığını dile getiren Koca, Kuzey Çevre Yolu’nun da bu proje kapsamında yapılacağını hatırlattı. Koca, bu kapsamda 54 kilometrelik Güney Çevre Yolu’na ait projeler hazırlandığını ve yatırım programına alınması için belediyelerin de gerekli çalışmayı yapmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

ŞEHİR HASTANESİ 2015’İN İLK ÇEYREĞİNDE

Milletvekili Koca, Eskişehir’e yapılması planlanan 3’üncü üniversite konusunu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan takip ettiklerini, İleri teknoloji Üniversitesi kurmak için yasama yılı içinde gerekli çalışmayı yapmak istediklerini ifade etti. Koca, bununla ilgili yapılacak tek şeyin yasa çıkarmak olduğunu söyledi. 71 Evler Mahallesi’ne yapılması planlanan Şehir Hastanesi Projesi’ne de değinen Koca, şunları söyledi:

“Şehir Hastanesi ile ilgili son aşamaya geldik. İhaleye 12 firma katılmıştı, elemeler sonucunda kalan firma burayla ilgili son teklifi verecek. Firma buraya gelerek, zemin etüt ve sondaj çalışmalarını başlattı. 2015 yılının ilk çeyreğinde 71 Evler’de şehir hastanesinin temellerini hep birlikte atacağız. Hastaneyle ilgili yer değişikliği söz konusu değil.”

“BAHANELERDEN VAZGEÇİN”

Eskişehir gündemindeki ESKİ meclisindeki su zammı tartışmalarını ve AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile suya zam yapılmaması kararını değerlendiren Koca, konuyla ilgili İl Başkanı ve meclis üyelerinin gerekeni yaptığını kaydetti. Belediye meclis üyelerinin milletin iradesini ortaya koyduğunu dile getiren Koca, “Bunu da Eskişehirliler için yaptılar, biz Eskişehir’de içebileceğimiz suyun tonunu 142 TL’ye alıyoruz, 12 litrelik Kalabak Suyu’nu 1,7 liraya alıyoruz. Bu miktarı diğer illerle kıyaslayamazsınız bile” dedi.

Su zammına bahane olarak hizmet gitmeyeceği söylentilerini yanıtlayan Koca, "Bu tür bahanelerden vazgeçin, trafik problemi var sorumlusu emniyet deniyor, hizmet yapmıyorlar sorumlusu hükümet diyorlar. Bundan önceki dönemde mecliste çoğunluktaydılar, hangi hizmet yapıldı?" ifadelerini kullandı.

BİLET FİYATLARINA ZAMMI DA DEĞERLENDİRDİ

Koca, Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası bilet fiyatlarına zam yapılması konusuna da değinerek, “Sinemaya gitmek için 12 lira bilet parası verebiliyoruz, konsere gitmek için daha fazlasını ödeyebilirsiniz” diye konuştu.

Kentteki altyapı sorunlarının dahi çözülmediğini öne süren Koca, “Şehir merkezindeki sorunlar çözülmemiş, hizmet ediyorsunuz, zam yapılmadan hizmet götüremeyiz bahanelerinin arkasına saklanıyorsunuz. Siz üzerinize düşen hizmetleri bütçenizin yüzde 92’lik kısmı ile yapın, ESKİ’den gelen yüzde 8’lik kısmı olmadığı için hizmet yapılamazsa bu bütçenin de sağlanması için elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.

KIZILİNLER PROJESİ İÇİN ŞUBAT’TA İHALEYE ÇIKILIYOR

Milletvekili Koca, Kızılinler Projesi konusunda ise şunları kaydetti:

“Projeyle ilgili 2008 yılından bu yana ciddi çalışmalar yürüttük. Jeotermal sondaj çalışmaları yapıldı, bu bölge Bakanlar Kurulu kararı ile Termal Turizm Bölgesi ilan edildi. Bu artık bölgeye yatırım gelebilir anlamına geliyor. 1/25 binlik plan değişikliği kabul edildikten sonra bakanlık belediyelere bu değişikliğin yapılması için talimat verdi. 1/1000’lik Plan değişikliği yapılması Tepebaşı Belediyesi’nde 2,5 yıl sürdü. Bu planların onaylanması için Ankara’ya dosyalar yollandı. 1/1000’lik Uygulama İmar Planı Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile uygun görüldü ve onaylandı. Buranın resmi olarak Termal Turizm bölgesi olarak ilan edilmesi için de çalışmaları sürdürüyoruz. İhale dosyası hazırlama süreci başladı, bunun için 2 aylık bir sürece ihtiyaç var. Kültür Bakanı gerekli talimatı verdi, Şubat ayı içinde burası için ilana çıkılacak.”

Tepebaşı Belediyesi’nin Kızılınler Termal Projesi için Tepebaşı ve Odunpazarı bölgelerinin bir bütün olarak ihaleye çıkılması talebinin altında çok büyük firmaların ihaleye girmesi isteği olduğunu ileri süren Koca, “Bu Eskişehirli firmalar ihaleye girmesin isteğidir, bunun altında rant düşüncesi vardır. Ama biz parça parça verilsin, rekabet artsın ve kamu kazansın istiyoruz” diye belirtti.