CHP eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Bilal Doğan, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’a ait olduğunu iddia ettiği hakaret içerikli ses kaydını basın mensuplarına dinletti.

CHP eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Bilal Doğan, basın açıklaması yaparak, Fırat’ın Adıyaman halkına küfür ettiğini iddia etti. Bilal Doğan bir ses kaydı dinleterek, Fırat’ın derhal milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Bilal Doğan, açıklamasında şunları söyledi:

“Tarafımıza gelen isimsiz bir maille Adıyaman’ın bir milletvekilinin bütün Adıyamanlılara küfür ettiği apaçık ortadadır. Dikkatlice dinlediğimizde bu ses kaydının, partimize ihanet edip AK Parti’ye katılan Milletvekili Salih Fırat’a ait olduğu açıktır. Salih Fırat eğer bu ses kaydının kendisine ait olmadığını ispat etmezse, bu sesin kendisine ait olmadığını ispat edene kadar bu sesin sahibi Salih Fırat’tır. Bundan sorumlu Salih Fırat’ır.

Salih Fırat, ya bu sesin kendisine ait olmadığını ispatlayacak. Sesin ona ait olduğu apaçık ortadadır. Sesini dinleyen herkes sesini tanıyor. Ama ‘benim değil’ diye bilir ama o nedenle ispatlama hakkı vardır; aksini ispatlama hakkı vardır. Ama ispat edene kadar bu ses onundur. Bu sorumluluk kendisinindir. Adıyamanlı hemşehrilerimize ettiği küfürlerden dolayı da derhal milletvekilliğinden istifa etmelidir. Bir milletvekili kendisini seçen insanlara, temsil ettiği insanlara küfür edemez. Böyle bir hakkı yoktur, asla olamaz.

Derhal istifaya davet ediyoruz. Eğer istifa etmez ise, AK Partinin derhal kendisi hakkında disiplin işlemlerinin başlatılmasını ve partiden ihraç edilmesi gerekir. Meclis nezdinde dokunulmazlığının kaldırılması için de hemen beklemeden derhal işlemlerin yapılması gerekir.

Eğer AK Parti Genel Merkezi üzerine düşeni yapmaz ise, Salih Fırat hakkında işlem yapmaz ise, bu edilen küfürlere AK Parti’de ortaktır. AK Parti Genel Merkezi gereğini yapmak zorundadır. Yapmaz ise AK Partide sorumludur. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü bütün Adıyamanlılara küfürler ediyor, hakaret ediyor. Ve ben buradan bütün hemşehrilerime sesleniyorum. Bu küfrü eden milletvekili hepimize, bütün Adıyamanlılara küfür etmiştir. Bütün Adıyamanlıları da Cumhuriyet Savcılığına hakaretten suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum.”

Adıyaman Milletvekil Salih Fırat, iddiaları kesin dille yalanlayarak bu sesin kendisine ait olmadığını, montaj olduğunu belirtti. Fırat, "Akıl var mantık var. Ben nasıl böyle bir şey konuşurum. Seçim sürecinde çamur at izi kalsın mantığı güdüyorlar. Bunu kimin yaptığını bilmiyorum ancak bu bir kumpastır. Adli mercilerde hakkımı arayacağım" dedi.