Bölgesel Genel Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde pek çok eğitim kurumunun saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, bunun halk düşmanlığı olduğunu söyledi. Bakan Avcı, görev süresiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘Bölgesel Genel Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Mardin’e geldi. Bakan Avcı ilk olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki izinsiz gösterilerde zarar gören lisede incelemede bulundu. Okullardaki hasarla ilgili bilgi alan Bakan Avcı, gösterilerde hasar gören okulların en kısa zamanda onarılması için planlama yaptıklarını belirterek, “Hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon lira kaynak ayırdık. Mardin’e de 2 milyon 200 bin lira gönderildi” dedi.

TOPLANTIDA 23 İLİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAZIR BULUNDU

Bakan Avcı daha sonra toplantının yapıldığı Erdoba Elagance Oteli’ne geçti. Çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, toplantıya katılan Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ilin milli eğitim müdürüyle tek tek tokalaştı. Bakan Avcı’ya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen eşlik etti. Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

BÖLGENİN EĞİTİM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Toplantının ardından Bakan Avcı, Mardin Valiliği’ni ziyaret etti. Avcı, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı olarak zaman zaman bölgelerde İl Milli Eğitim müdürlerini ve yöneticilerini bir araya getirerek toplantılar yaptıklarını hatırlatan Avcı, “Bugün 23 ilin milli eğitim müdürü bir araya geldik, sorunları ve çözümleri konuştuk. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcıları ve daire başkanları, bu 23 ilde ayrı ayrı görevlendirildiler. Eğitim sorunlarını yerinde inceledi. Son zamanlarda yaşanan bazı üzücü olaylar nedeniyle ortaya çıkan sorunları ve saldırıya uğrayan eğitim kurumlarını yerinde incelediler. Bugün de Mardin’de bir araya gelerek tablonun bütününe bakma fırsatımız oldu” diye konuştu.

“BU HALK DÜŞMANLIĞIDIR”

Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde pek çok eğitim kurumunun saldırıya maruz kaldığının bilindiğini ifade eden Avcı, “Bizler bunun nasıl bir halk düşmanlığı olduğunu bir takım vesilelerle açıklamıştık” şeklinde konuştu. Bölgedeki 23 ilin eğitim rakamlarını açıklayan Bakan Avcı sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye genelinde bu yıl 40 bin öğretmen ataması yapmıştık. Bu 40 bin öğretmenimizden yüzde 72’sini bu 23 ilimizde görevlendirdik. Son üç yılda bu 23 ilimizde görevlendirdiğim öğretmen sayısı 99 bin 567’dir. Türkiye genelinde ortalama doluluk oranı yüzde 88’dir. Doğu’da ise bu sayı yüzde 91, Güneydoğu’da da 89’dur. Eğitime bu kadar öncelik verildiği bir dönemde eğitim kurumlarına yönelik bu tür saldırılar asla kabul edilemez. Bölge halkı da bu tür saldırıları asla tasvip etmiyor. Eğitim kurumlarına sahip çıktıkları için hem halkımıza hem de bölgedeki öğretmenlerimizi çok teşekkür ediyorum.”

GÖREV SÜRESİ 4 YILA ÇIKARTILACAK

Bölgede görev yapan öğretmen süreleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, “Tüm kamu görevlileri yeni göreve başladıkları yerde en 3 yıl görev yapma koşulu vardır. Bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece bölgede değil Türkiye genelinde en az 4 yıl atandıkları yerde görevlerini tamamlamaları konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

NABİ AVCI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yapılan açıklamanın ardından Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, toplantıyı kentte yaptıkları için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya teşekkür plaketi verdi.

Avcı, Mardin Valiliği ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Belediye ziyaretinin ardından Bakan Avcı’nın kentten ayrılması bekleniyor.