Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 8 Aralık 2014 tarihli birçok gazetede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yakınına ayrıcalıklı bir uygulama yapıldığı şeklinde bir haberin yer aldığı belirtilerek, bu haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yakınına ayrıcalıklı bir uygulama yapıldığı şeklinde bir haberin yer aldığı belirtilerek, bu haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Habere konu olan kişinin atamasının, Bakan İsmet Yılmaz’la ilgisi ile yapıldığının da doğru olmadığı kaydedildi. Yılmaz’ın 2011 yılında siyasete girdiği hatırlatılarak, "Haberde adı geçen kişi çalıştığı kuruma 2006 yılında geçmiştir. Sayın Bakanın siyasete girmeden önceki dönemde olan hukuka uygun bir işi, siyasete girdikten ve Bakan olduktan sonra yapılmış gibi gösterilmesi de doğru değildir. Kaldı ki herkese açık olan bir hakkın, sadece bir Bakanın tanıdığı olması nedeni ile bir kişi kapalı olmasının düşünülmesi de hukuka uygun değildir" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu tip haberler, kamuoyunu yanlış yönlendirmenin bir çabası olarak görülmektedir. Haberde KPSS gerektirmeden dışarıdan bir atama yapıldığı intibaı verilmektedir. Bu da doğru değildir. Söz konusu kişi, sınavla 1986 yılında devlet memuriyetine girmiş, 4,5 yıl yöneticilik dahil yaklaşık 20 yıl kamuda görev yaptıktan sonra, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kuruluşunu müteakip, 2006 yılında bütün diğer personel gibi kurumlararası geçiş yöntemi ile 170 personelden biri olarak TİB Başkanlığı’na geçmiştir. Diğer 170 personele hangi kriterler uygulanmış ise adı geçene de aynı kriterler uygulanmıştır."