CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kurulacak rüzgar enerjisi santrali (RES) için ağaç kesimine tepki gösteren köylülere destek için İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Urla’nın Ovacık köyünde rüzgar enerjisi santrali (RES) kurulması için bin ağacın kesilmek üzere işaretlenmesi ve Danıştay’dan gelecek cevabın beklenmeden ağaçların kesilmeye başlanması Urla’da ve tüm yurtta tepki ile karşılanmış, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar durumu yerinde tespit etmek ve mücadele eden köy halkına destek olmak için olay yerine giderek basın açıklamasında bulunmuştu. Açılan dava sonucu İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği “yürütmeyi durdurma kararı” ile ağaçların kesimi durdurulurken, Ovacıklılara destek vermek için CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Urla’ya geldi. CHP İlçe Başkanlığı Kayyum Heyeti Başkanı Seyfettin Şen, partinin yönetim kurulu üyeleri, Urla Belediye Meclis üyeleri, Balbay’a Özgürlük Girişimi üyeleri, sivil toplum örgütleri ile birlikte ağaçların kesildiği ormana gelen Balbay, burada basın açıklaması yaptı. Ovacık Köyü Muhtarı Veysel Erköse’den bilgi alan Balbay, “Bu bir cenaze töreni. Bu güzelim ağaçlar doğa şehidi. Ormanlar sadece ağaçların değil, kuşundan sincabına, arısından yabani hayvanlarına kadar bir yaşam merkezi. Uygar dünyada insan odaklı çevrecilik değil, yaşam odaklı çevrecilik var. Bu yaşama karşı bir kıyım. Bu kıyım ne yazık ki Ege’nin birçok yerinde yapılıyor” dedi.

Bu olayı TBMM’ye taşıyacağını belirten Balbay, “Evet rüzgar enerjisi temiz bir enerjidir. Fakat ondan yararlanmak için doğaya kıyamayız. Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser” diye konuştu.

Doğanın sonraki nesillere kalmasını istediklerini söyleyen Balbay, “Bu dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık. Herkesi bu doğa şehitlerinin yanında hep birlikte olmaya çağırıyorum” diyerek ağaç kesimine tepkisini dile getirdi.