ANKARA (İHA) – “Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı” kapsamında "Sağlıklı gençlik, güvenli gelecek" sloganıyla yürürlüğe konulan Narkotim Projesi, Ankara’da düzenlenen törenle resmen başladı.

Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü’nde yapılan törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile emniyet yetkilileri katıldı.

Başbakan Davutoğlu, törene gelişinde bayan polisler tarafından beyaz güllerle karşılandı ve Polis Akademisi Bandosu eşliğinde protokoldeki yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende Başbakan Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda kısa bir konuşma yaptı. Başbakan Davutoğlu’na programda İçişleri Bakanı Ala, Emniyet Genel Müdürü Lekesiz tarafından Narkotim kepi ve yeleği hediye edildi.

Törenin ardından motorize Narkotim ekiplerinin yanına gelen Başbakan Davutoğlu, polislere görevlerinde tek tek başarı diledi.

NARKOTİK KÖPEĞİ "PİREM" ALKIŞ ALDI

Törende uyuşturucuya karşı muhteşem başarılar elde eden "Pirem" adlı narkotik köpeği bir gösteri yaptı. Yere konulan kutularda saklı uyuşturucu maddenin yerini bulan ve kendisine nezaret eden polise haber veren narkotik köpeğinin gösterisi protokol üyelerinden alkış aldı.

Daha sonra kurdele kesimine geçildi. Programın ardından motorize Narkotimler kontak çevirerek İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer pilot illerde göreve başladı.

11 İLDE BİN PERSONEL GÖREVE BAŞLADI

11 ilde bin personelle göreve başlayacak Narkotimlerin görev yapacakları pilot iller ise şöyle:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ile Erzurum.”

2015 yılı sonunda ise, Narkotimler, 81 il ve 28 riskli ilçede 3 bin 250 personelle görev yapacak. Narkotimler; psikolog ve sosyologların desteğinin yanı sıra, belediyeler, üniversiteler, STK’lar, köy ve mahalle muhtarları ile mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden de destek alacak.