Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinin atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bizim için Alevilik de devletin, Sünnilik de devletin. Bizim için sunilik değerleri ne kadar kabul edilirse Alevi yurttaşlarımızın değerleri de o kadar kabul edilir” dedi.

AK Parti Fatih 5’inci Olağan Kongresi Fatih Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekili katıldı.

Kongre’de yaptığı konuşmasında AK Partinin önemli adımlar attığını belirten Numan Kurtulmuş, “Değerli kardeşlerim yollar yapabilirsiniz, köprüler yapabilirsiniz, uzaya araçlarda gönderebilirsiniz. Kişi başına düşen milli gelirde artabilir. Bunların hepsini gücünüz yettiğince yapabilirsiniz. En zor olan şey devletin zihniyetini değiştirmektir. AK Parti Türkiye’de zihniyet devrimini gerçekleştirerek gerçekten büyük bir mesafe almış oldu” dedi.

“HERKESİN HAZRETİ İNSAN OLDUĞUNA İNANIR, SAYGI GÖSTERİRİZ”

Türkiye’nin geçmiş dönemlerine atıfta bulunan Kurtulmuş, “Başörtülünün başörtüsünden korkardı. Üniversite kapılarında gencecik kız çocuklarını içeriye sokmaz. Devlet memurlarının başörtüsü takmasına müsaade etmezdi. Öyle bir Türkiye anlayışı vardı ki imam hatip liselerinden korkar imam hatip liselerinin önüne engeller koyardı. Öyle bir devlet anlayışı vardı ki vatandaşın ana dilini konuşmasından rahatsız olur. Ana dilini konuşanların önüne engeller koyardı. İnsanların yaşadıkları yerlerin isimlerini değiştirirdi. Dersimi Tunceli yapar ve orda yapılmış olan devlet terörünü devlet baskını meşru göstermeye çalışırdı. Son günlerdeki tartışmada eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin önemli mücadelelerinden birisidir. Bizler bu memlekette suni olsun alevi olsun herkesin hazreti insan olduğuna inanır herkese saygı gösteririz” şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN ALEVİLİK DE, SÜNNİLİK DE DEVLETİN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bizim için Alevilik de devletin Sünnilik de devletin. Bizim için sunilik değerleri ne kadar kabul edilirse Alevi yurttaşlarımızın değerleri de o kadar kabul edilir. Bizim için eskiden devlet adına hangi yanlışlıklar yapıldıysa millet için bunlardan özür dilenip bu yanlışların ortadan kaldırılması temenni edilir. Başbakanımızın, Tunceli’de göstermiş olduğu halkla bütünleşme görüntülerinin ardından ülkenin eski siyasetçileri tekrar sahne aldılar ve dediler ki ‘Seyit Rıza teröristtir’ onlara sorsanız Seyit Rıza da teröristtir, İskilipli Mehmet Atıf Hoca da teröristtir. Onlara sorsanız Kürtçe konuşan, Lazca konuşan da teröristtir, üniversiteye başörtüsüyle bulunmaya çalışanlar da teröristtir” diye konuştu.

“IMF’YE BORCUMUZ VARKEN ŞİMDİ BORÇ VERECEK DURUMDAYIZ”

Kongre’de yaptığı konuşmada Türkiye’nin dış borçlarının bittiğini belirten Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, “AK parti zamanından Türkiye gerçekten 6 bin kilometre olan yollarını 17 bin kilometreye çıkarttı. Hızlı tren yapıldı, her ilde neredeyse havaalanları var. 85 üniversite bugün 186’ye çıkartıldı. İhracatımız 160 milyar dolar. Kişi başına milli gelir 3 misli arttı 11 bin dolara geldi. Türkiye olarak 820 milyar dolarlık bir Türkiye oldu. Şimdi bütün bunları ikiye katlayacağız inşallah. 25 bin dolar kişi başına düşen milli gelir, 500 bin dolar ihracattan bahsediyoruz. AK parti iktidara geldiğinden 24 milyar dolar olan IMF borcumuzu tamamen bitirdik. Ve bugün talep ettiği takdirdi IMF’ye 5 milyar dolar kredi açabilecek bir ülke haline geldik” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise kongreye emek verenlere teşekkür ederek, “2014 mahalli seçimlerde yerel seçimlerde yollara çıkarken biz şöyle demiştik. Bu seçimler eleme maçı gibidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarıya ulaşmak için bu seçimlerde önde olmalıyız demiştik. Hamdolsun ki milletimiz bize beklediğimizin üstünde büyük bir destek göstermiştir” diye konuştu.