Trabzon’un Of ilçesinde 19 Eylül tarihinde meydana gelen ve yaklaşık 17.5 milyon liralık maddi hasara sebep olan sel felaketinin yaralarını sarmak için Ankara’ya gelen Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, zararın tazmini konusunda İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile bir araya geldi.

TBMM’deki makamında Oktay Saral’ı ziyaret eden Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, ilçede meydana gelen sel felaketleri nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini söyleyerek, tek tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu belirtti. Of’ta meydana gelen sel felaketi ile ilgili bilgi veren Sarıalioğlu, “İlçemizdeki sel felaketi 19 Eylül tarihinde yaşandı. AFAD Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 17.5 milyon liralık bir hasar olduğu tespit edildi. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Bu doğa olayına en kısa zamanda müdahale edildi, yaralarımızı sarmaya başladık. Daha sonra yağmurlar tekrarlayınca başka bölgelerde 3-4 milyon liralık başka hasarlar meydana geldi. Bütün raporlar hazırlandı ve Ankara’ya iletildi. Bölge milletvekillerimiz, eski bakanımız yakından takip ediyorlar. Hasarımız büyük ama devletimiz daha büyük, altından kalkılmayacak bir durum yok” diye konuştu.

Kendisinin de Trabzonlu olduğunu ve uzun süre Of Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Oktay Saral, yaraların sarılması için Ankara’da ilgili kurumlarla çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Saral, “Ben 12 yıl Of’ta belediye başkanlığı yaptım. Bizim makus bir talihimizdir, coğrafyamızla kaynaklı, bu sel ve heyelanları bölgemiz hep yaşıyor. Ne kadar önlem alırsanız alın yine de vuku bulabiliyor. Metrekareye 164 kilogram bir yağış oldu. Geçenlerde Hatay’da metrekareye 77 kilogram yağmur yağmış ve 4 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Of’ta bir can kaybı olmadı çok şükür. 17.5 milyon liralık maddi hasar meydana geldi, daha sonraki sellerde ise 3-4 milyon liralık hasarlar meydana geldi. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’a gittik, AFAD’a gittik. Numan Kurtulmuş beyin bu olay üzerinde ciddi bir hassasiyeti var. Bugün de diğer kurumlara giderek zararın tazminini alma konusunda gayret ediyoruz. En çok sevindiğimiz konu can kaybının olmaması” açıklamasında bulundu.

Trabzon’dan kopamadığını, memleketinin sorunları ile birebir yakından ilgilenmeye devam ettiğini ifade eden Saral, “45 yılım geçti Trabzon’da. Ben İstanbul milletvekiliyim ama bizim toprağımız, memleketimizden kopmamız mümkün değil. Biz nerden nereye geldiğini bilen, o tevazu ile hayatını idame ettiren bir insanız” şeklinde konuştu.