Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti’nin Afyonkarahisar ve ülke genelinde hayal edilemeyecek yatırımlara imza attığını söyleyerek, “Bakanlık olarak kente 2003’den bu yana, geçen yıl sonuna kadar 1 milyar 70 bin TL yatırım yaptık, muhalefetin rüyasında göremeyeceği yatırımlara imza attık” dedi.

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’a verdiği bayram müjdesi geleneğine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da devam ederek, kent için 5 yatırım müjdesi daha verdi. Partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda müjdeleri açıklayan Bakan Eroğlu’nun gerçekleştirdiği basın toplantısına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunseven, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, AK Partili İlçe ve belde Belediye Başkanları katıldı.

“AFYONKARAHİSAR’A HIZLI TRENDE GELİNCE KENTİN UÇACAĞINA EMİNİM”

Gerçekleştirilen basın toplantısında, müjdeleri açıklamadan önce bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, hükümetin kent ve ülke genelinde yaptığı yatırımlardan, icraatlardan bahsederek, hükümetin Afyonkarahisar’a büyük önem verdiğini söyledi. AK Parti’nin milletin partisi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “AK Parti hükümetleri hayal edilemeyenleri, muhalefetin rüyasında bile göremeyeceği yatırımları Afyonkarahisar’a kazandırdı. Özellikle ulaşım konusunda büyük yatırımlar yapıldı. Afyonkarahisar’ın adına yakışır bir meydana yapılması gereken bir çalışmalar devam ediyor. Afyonkarahisar’a hızlı trende gelince kentin uçacağına eminim. Bakanlık olarak kente en çok yatırım yapan bakanlıklardan birisi biziz. Geçen yıl sonunda 1 milyar 70 bin TL yatırım yaptık. 2003’ten buyana geçen yıl sonuna kadar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geçen yıl sonuna kadar yaklaşık 9 milyar TL’lik yatırım yaptı kente. Ziraat açısında kentte büyük bir hamle yapalım diye karara aldık. Teknolojik seralar başta olmak üzere yapılan üretimlerle kentin gıda üstü olması için şifalı bitkilerin üretimi ve satımı için bir merkez açtık. Burayı gıda konusunda bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Göl-Su Projesi kapsamında kente bu yıl sonuna kadar 86 baraj ve göleti tamamlanmış olacağız.

AÇIKLANAN MÜJDELERİN TOPLAM MALİYETİ YAKLAŞIK 80 MİLYON TL

Toplantının ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri kent için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı müjdelerini açıkladı. Açıklanan müjdeler, maliyetleri ve getireceği ek kazanç ise şöyle,

"Sultandağı Doğancık Göleti, 11 milyon TL’ye mal olacak tesis ile çiftçilere yıllık 5 milyon 800 bin TL ek gelir sağlanması hedefleniyor. Sinanpaşa Çayhisar Köyü Taşkın Koruma Tesisi, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olması beklenen tesis ile bölgedeki taşkınların önüne geçilmesi hedefleniyor. Sinanpaşa Tazlar Köyü Taşkın Koruma Tesisi, projenin yaklaşık 340 bin TL’ye mal olması planlanıyor. Kent merkezine Spor Salonu, projenin 15 milyon TL’ye mal olması hedefleniyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi, projenin yaklaşık 58 milyon TL’ye mal olması planlanıyor. Şuhut Anadolu Lisesi Spor Salonu, tesisin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacağı hedefleniyor."

Açıklanan müjdelerin toplam maliyetinin yaklaşık 80 milyon TL olduğu ve toplamda bölgeye yıllık yaklaşık 6 milyon TL ek gelir getirmesi hedefleniyor.