Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ayfonkarahisar’da yaklaşık maliyeti 60 milyon TL’yi bulan 7 adet tesisin toplu açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 30 Kasım’da Balıkesir’den yapacağını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yapılan tesislerin gelir getirici ve önemli projeler olduğu kaydedilerek, Afyonkarahisar’a Bakanlık tarafından yatırım sağanağının devam edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar’da inşa edilen ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 60 milyon lira olan 7 adet tesis, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirakleriyle Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan 114 tesisin toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak. 30 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek toplu açılış merasimi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği ve gelenek olma özelliği taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açmış ve vatandaşların hizmetine sunmuştu. Aynı geleneği bu yıl da devam ettiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Açılışı gerçekleştirilecek bu tesislerden Afyonkarahisar da payına düşeni alıyor. Afyonkarahisar’da inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 60 milyon lira olan 7 tesis de, toplu açılış merasiminde Afyonkarahisarlıların hizmetine sunulacak. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Afyonkarahisar’da hizmete alınacak 6 tesis arasında Sinanpaşa Çayhisar 27 Ağustos Göleti ve Sulaması, Sandıklı Koçgazi Göleti ve Sulaması, Dinar Çağlayan Göleti, Merkez Bostanlı Çiftlik Göleti ve Sulaması, Sandıklı Kargın ve Örenkaya Gölet ve Sulamaları ile Merkez Çıkrık Göleti ve Sulaması yer alıyor. Açılışı yapılacak bu tesisler ile Afyonkarahisar’da 16 bin 140 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Diğer yandan Başkomutanlık Tarihi Milli Parkı ile Akdağ Tabiat Parkı’na yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu tesisleri de toplu açılış merasiminde hizmete alacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve hizmete alınacak tesisler arasında, Başkomutan Tarihi Milli Parkı içerisindeki yollar ile Akdağ Tabiat Parkı içerisine 10 adet kır evinin yapılması yer alıyor.”