Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, Yalova Belediyesi tarafından Tonami meydanında kesilen ağaçlarla ilgili olarak, “Burada kesilen ağaçla, Yırca ve Çal Dağı’nda kesilen ağacın ne sayısı, ne türü, ne de niyeti karşılaştırılamaz. Bu tamamen CHP’li belediyeye karşı haksız bir linç kampanyasıdır“ dedi.

Soma’nın Yırca mahallesinde termik santral yapımı için ağaçların kesilmesine tepki gösterenlerin başında gelen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İHA’ya telefon aracılığıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Yalova’da kesilen ağaçları twitter üzerinden gördüğünü belirten CHP’li Özel, ilk aşamada çok üzüldüğünü dile getirdi. Konuyla ilgili araştırma yaptığını belirten Özel, şöyle konuştu: “Ağaç kesimi nerede yapılıyorsa yapılsın, bu konunun beni rahatsız ettiğini söyledim. Bu konuda bir araştırma yapma ihtiyacı duydum. Şöyle bir durumla karşı karşıya kaldık; Yalova’daki yolun genişletilmesini gerektirecek proje, Karayolları tarafından tasarlanmış, Yalova’ya kadar getirilmiş ve devamının Yalova Belediyesi tarafından yapılmasının Karayolları açısından zorunlu olduğu belediyeye dayatılmış bir proje. Yani proje, Karayolları’nın projesidir. Bunun Gezi Parkı ya da Yırca ile karşılaştırılması mümkün değil. Çünkü; vatandaşların doğayla iç içe olup nefes alacakları bir park değil, kanunla korunan ayrıca da köylülerin geçimini sağlayacak zeytin ağacı da değil. Buradaki ağaçlar işlek yol kenarında. Vatandaşların istirahatıyla ilgili bir durum ortada yok. Kesilen ağaçların yerine AVM veya konut yapılmayacak. İmar artışı yapılarak, birilerine rant sağlanmayacak. Bir viyadük yapılıyor ve proje belediye tarafından değil, Karayolları tarafından oraya getirilip dayatılıyor.”

“CHP’Lİ BELEDİYEYE KARŞI HAKSIZ BİR LİNÇ KAMPANYASIDIR”

Yaşananları CHP’li belediyeye karşı haksız bir linç kampanyası olarak nitelendiren Özel, şunları söyledi: “Bu projeyi yapmasan ‘CHP’li belediye kendisine gelen hizmete mani oldu. Viyadüğü yaptırmıyor’ diyecekler. Sonucunda burada belli sayıda ağaç tek sıra halinde kesiliyor. Belediyemiz bunun yerine dikilecek ağaçların sayısını, yerini söylediği gibi kesilen ağaçların ne şekilde değerlendirileceğini de açıkladı. Burada yapılan iktidar partisi çevrelerince tam bir manipülasyon. Çal Dağı’nda iki milyon ağaç kesilirken, Yırca’da 85 yıllık zeytin ağaçları kesilirken, ‘enerji için, maden için bunları feda edebiliriz’ diyen zihniyet şimdi çıkmış Karayolları’nın viyadüğünün devamında ‘niye ağaç kesiyorsun?’ diye soruyor. Burada kesilen ağaçla, Yırca ve Çal Dağı’nda kesilen ağacın ne sayısı, ne türü, ne de niyeti karşılaştırılamaz. Bu tamamen CHP’li belediyeye karşı haksız bir linç kampanyasıdır.“