TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Dershane adının kaldırılarak, özel öğretim kursu şekline çevrilmesi Anayasa Mahkemesi kararını arkadan dolanarak yapılan bir siyasi oyundur" dedi. 

Usluer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelere ilişkin iptal kararı sonrası Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikleri eleştirdi. 

Değişikliklerin yer aldığı yönetmelik ile bakanlığın, hukuku arkadan dolandığını, Anayasa Mahkemesi kararını yok saydığını ileri süren Usluer, "Dershane adının kaldırılması ve adının özel öğretim kursu şekline çevrilmesi Anayasa Mahkemesi kararını arkadan dolanarak yapılan bir siyasi oyundur. Ancak bu siyasi oyunun bedeli, maliyeti, öğrencilere ve velilere ödetilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın amaçladığı, yandaş olmayan eğitim kurumlarının yasaklanması, sınırlandırılması ve baskı altına alınmasıdır" diye konuştu. 

Yeni yönetmeliğin yasal dayanağı bulunmadığını, Danıştay'a başvuru yolunun açık olduğunu savunan Usluer, "Anayasa Mahkemesi kararına aykırı olarak bu yönetmeliği hazırlayan, Resmi Gazete'de yayımlanmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanı ve bürokratları suç işlemektedirler. Konuyla ilgili yargılama süreçlerinin başlatılabileceğini de gelecekte göreceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Usluer, eğitimdeki sorunların dershanelerin kapatılması ile çözülemeyeceğini, sisteminin kapsamlı şekilde değiştirilmesi, ezbere dayalı, sınava odaklı yapıdan uzaklaşılması gerektiğini söyledi. 

Açıklamalarının ardından gazetecilerin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen koalisyon görüşmesine ilişkin sorusu üzerine Usluer, CHP'nin hedefinin kısa süreli, dar kapsamlı değil, 4 yılı içine alacak, demokratik kurumların onarılmasını sağlayacak, geniş kapsamlı bir koalisyonun kurulması olduğunu vurguladı.

Usluer, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında perşembe veya cuma günü yapılması planlanan görüşmeden sonra sonucun görüleceğini de ifade etti.