Dışişleri Bakanlığı tarafından Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat’a ‘Üstün Hizmet Ödülü’ verildi. Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Önümüzdeki yıl Başbakanımızın Pakistan’ı ziyaretini öngörüyoruz” dedi.

Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat’a ‘Üstün Hizmet Ödülü’ verildi. Törene, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Naci Koru, Pakistan Büyükelçiliği personeli ve Dışişleri Bakanlığı personeli katıldı. Bakan Çavuşoğlu, 16 Aralık’ta yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulunarak, “Biz iki kardeş ülkeyiz. Türkiye-Pakistan arasındaki ilişkiler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından önceye dayanır. Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da ileri gitmesi için yoğun çabalar sarf ediyoruz” dedi.

Pakistan’ın Türkiye’yi örnek almasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Alt yapısını güçlendirme biçimi, havaalanlarını modernize etmek için, toplu taşıma sistemlerini güçlendirmek için ve de özellikle enerji kaynaklarını güçlendirmek için Türkiye ile yakın bir işbirliği içindedir. Bunda en büyük rolü de değerli Büyükelçi kardeşim oynamaktadır” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Önümüzdeki yıl Başbakanımızın Pakistan’ı ziyaretini öngörüyoruz. Bu ziyaret sırasında ilişkilerimizi üst düzeye yükseltmemiz, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısını da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Büyükelçi Shaukat ise, iki ülke arasındaki ilişkileri özel ve benzersiz olarak nitelendirerek şunları söyledi:

“Biz iki farklı coğrafyada yaşıyoruz. Ama gerçekte tek milletiz. Türkiye bizim için ikinci evimizdi. Türkiye her zaman birbirinin mutluluk, başarı ve acılarını birlikte yaşıyor. Öyle bir örnek başka bir yerde olmaz.”