Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Merkezi Yönetim bütçesinde GSYH’ye oran olarak yüzde 1,9 düzeyinde programlanan bütçe açığının yüzde 1,4 düzeyinde; program tanımlı faiz dışı fazlanın ise başlangıçta öngörüldüğü gibi yüzde 0,5 düzeyinde olması beklenmektedir” dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı. Yılmaz, özel kesim tasarruf oranını 1,8 puan yükselmesinin beklendiğini söyleyerek, “Kamu kesim tasarruf oranı ise, 2014 yılında kamu harcanabilir reel artışın büyüme hızının altında kalmasının etkisiyle, 0,2 puan gerilemesi beklenmektedir. Böylece yurtiçi tasarruf oranının 2014 yılında bir önceki yıla göre 1,5 puan artarak yüzde 14,9 olacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

“2013 yılında yüzde 0,5 düzeyinde gerçekleşen kamu kesimi borçlanma gereğinin GSYH’ye oranının 2014 yılında 2015 yılı programında öngörüldüğü gibi yüzde 1 seviyelerinde gerçekleşeceği, program tanımlı kamu kesimi faiz dışı fazlasının ise yüzde 0,4 olacağı tahmin edilmektedir.”

Merkezi Yönetim bütçesinin 2013 yılında yüzde 1,2 açık verdiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, “Merkezi Yönetim bütçesinde GSYH’ye oran olarak yüzde 1,9 düzeyinde programlanan bütçe açığının yüzde 1,4 düzeyinde; program tanımlı faiz dışı fazlanın ise başlangıçta öngörüldüğü gibi yüzde 0,5 düzeyinde olması beklenmektedir” diye konuştu.