Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’ya resmi ziyarette bulundu. Putin’in Ankara’daki ilk durağı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusundan üzerinde Rusya Federasyonu bayrağının bulunduğu kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenkle Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakan Putin, ardından Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Putin ve beraberindekiler Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuk devlet başkanı, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı.

Öte yandan, Putin’in ziyareti nedeniyle Ankara Emniyeti teyakkuza geçti. Putin’in ziyareti öncesi Anıtkabir’e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı Anıtkabir çevresinde polis dedektör köpekleri ile bomba araması yapıldı. Ankara polisi ve Anıtkabir Komutanlığı yetkilileri, Anıtkabir çevresinde kuş uçurtmadı.