Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, temaslarına başladı. İlk olarak Anıtkabir’i ziyaret eden Putin, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen Putin’i taşıyan makam aracını iki ülkenin bayraklarını taşıyan atlı birlikler, protokol girişinin önündeki caddede karşıladı. Atlı birliklerin eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen Putin’i, Cumhurbaşkanı Erdoğan elini sıkarak karşıladı. Erdoğan ve Putin’in alandaki platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Putin, tören kıtasını Türkçe “Merhaba asker” diyerek selamladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, iki ülke heyetlerini birbirlerine takdim ettiler. Heyette Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın merdivenlerinde gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve Putin, başbaşa görüşmelerinin ardından Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı’na başkanlık edecekler. Basına kapalı olarak gerçekleştirilecek toplantı sonrası iki lider, anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak açıklama yapacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda akşam yemeği verecek.