KONYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Paris'teki 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüş'nün ardından Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılmasının, tahrik ve provokasyon olduğuna işaret ederek, "Batı'nın çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir" dedi.

Canbay, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi'nin genel seçim hazırlıklarına başladığını söyledi.

Çalışmalar kapsamında, "halka kucaklaşma" programlarını başlattıklarını ifade eden Canbay, 81 ilde bu hafta sonu vatandaşlarla bir araya geleceklerini, sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini bildirdi.

Canbay, yapılacak seçimin önemine dikkati çekerek, "Saadet Partimiz bu seçimlere verdiği önem sebebiyle şimdiden halkla buluşmaya başlamıştır. Basın toplantılarıyla, ülke ve bölgedeki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Şehirlerde kanaat önderleri ile görüşeceğiz. Bu seçimlerin önemini anlatacağız" diye konuştu.

- Paris'teki saldırılar

Paris'teki saldırılarla İslam karşıtlığının körüklendiğini belirten Canbay, bu saldırılara ilişkin çok sayıda şüphenin olduğunu aktardı.

Saldırıların faili olduğu iddia edilen iki kişinin operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini anımsatan Canbay, "Bu saldırıyı da saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak, olayın arkasında kimlerin bulunduğu da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Paris'teki saldırıların ardından dünya liderlerinin teröre karşı bu kentte yürüyüş gerçekleştirdiğini hatırlatan Canbay, "Bu yürüyüşün hemen arkasından Peygamber Efendimiz hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması, hem tahrik ve provokasyon hem de Batı'nın çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir" şeklinde konuştu.

- Ekonomik gelişmeler

Canbay, Türkiye'de memur, işçi, emekli, çiftçi ve esnafın satın alma gücünün düştüğünü savundu.

Açlık sınırının bin 250 lira olduğunu aktaran Canbay, şöyle konuştu:

"Emekliye verilen enflasyon farkı yüzde 2,3 olmuştur. Bu, emeklilerle resmen alay etmektir. Saadet Partisi iktidarında hiçbir çalışanın maaşı açlık sınırının altında olmayacaktır. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. 'Herkese refah' anlayışıyla ülkenin imkanlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır."