ESKİŞEHİR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, "Saadet Partisinin 7 Haziran'da yapılacak seçimde muhakkak Meclis'e girmesi ve Meclis'te milletin temsilcisi olması lazım" dedi.

Tokar, Saadet Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplumun gidişatını, durumunu her gün dikkatle kontrol ettikleri için diğer partilerden farklı olduklarını, farklarını her platformda sunduklarını söyledi.

Genel seçimlerde yeterli oyu alarak Saadet Partisinin meclise girmesi gerektiğini ifade eden Tokar, şöyle konuştu:

"Saadet Partisinin 7 Haziran'da yapılacak seçimde muhakkak Meclis'e girmesi ve Meclis'te milletin temsilcisi olması lazım. Milletin dertlerine çare bulan, dile getiren bir parti olarak orada bulunmamız lazım. Çünkü sıkıntılar gittikçe büyüyor. Bu sıkıntıları ne muhalefet ne de iktidar dile getirmiyor. İktidara geldiğimiz günün ertesi günü gidip 'Bismillah' diyeceğiz ve Avrupa Birliği Bakanlığı tabelasını kaldıracağız. Oraya İslam Birliği tabelasını asacağız. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupalı, şimdiki hükümetimizin müttefikleri bir araya geldiler dediler ki 'silah sanayisini kontrol etmek için demir birliği kuralım. Demirlerin üretimini kontrol altına alalım.' Demir birliğini kurduktan sonra dediler ki 'Bu yetmiyor Avrupa Ekonomik Birliğini kuralım.' Bunlar Avrupa Ekonomik Birliği kurdular ya biz ne yapacağız geldiğimiz zaman, İslam Ekonomik Birliğini kuracağız. İslam ülkeleri arasında dayanışmayı sağlayacağız."