KONYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İlinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bize bırakın. Bakın o barajlar nasıl yıkılıyor" dedi.

Kamalak, partisinin Konya Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, 1 Kasım'daki genel seçimin tarihi önemi bulunduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının kan ve gözyaşına boğulduğunu belirten Kamalak, Müslüman ülkelerin, 1. Haçlı Seferi, Moğol istilası ve 1. Dünya Savaşı'ndaki gibi işgal, iç çatışma ve kaosa sürüklendiğini ifade etti.

Bu genel seçimin sadece Türkiye'nin değil tüm İslam coğrafyası ve insanlığın istikametini belirleyeceğini dile getiren Kamalak, "Bunun şuurunda olmak zorundayız. Elimizi vicdanımıza koyalım. Yüreğimizin sesini dinleyelim" diye konuştu.

Türkiye'de gelen her şehit haberiyle sarsıldıklarını vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:

"Sadece Konya'ya son iki ayda gelen şehit sayımız 10'u geçmiştir. Bütün bu acılar yetmezmiş gibi bir de iktidar sahipleri çıkıp, 'Sivas'ın doğusuna bile gidemezler' diye polemik yapıyor. İyi de arkadaş, 13 yıldır iktidarda olan, ülkeyi bu hale getiren sen değil misin? Bugün Sivas'ın ötesine gidilemiyorsa bu senin suçun, vebalin ve günahın değil mi? Bunun sorumlusu bizzat sen değil misin? Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana ve hükümet yetkililerine, muhalefet liderlerine haykırıyorum. Güvenlik ordusu olmadan kara yoluyla hiçbiriniz gidemediniz, gidemezsiniz. Ama Saadet Partisi gitti. Sokak sokak, ev ev Cizre'yi dolaştı. Hem de 'Can güvenliğinizi sağlayamayız, güvenlik mensubu veremeyiz, gitme' denmesine rağmen gittik. Allah'ın verdiği ömür ne bir saniye uzar ne bir saniye kısalır. Yine gideriz, yine gideceğiz."

AK Parti'nin uygulamalarını eleştiren Kamalak, "AK Parti'ye mütedeyyin insanların oy vermesi caiz değildir" görüşünü savundu.

Kamalak, "Bu millet ülkeyi, bir koltuk kapmak için sokakları kana bulayanlara bırakmayacaktır. Bu millet ülkeyi, koltuğu bırakmamak için insanları birbirine düşürenlere de bırakmayacaktır. Bu millet bu ülkeyi, laiklik maskesiyle zorbalık, arsızlık yapanlara bırakmadığı gibi muhafazakarlık maskesiyle hoyratlık ve hırsızlık yapanlara da bırakmayacaktır. Bu millet, bu ülkeyi PKK'yı gösterip Kürtleri ötekileştirenlere bırakmadığı gibi Kürt kardeşlerimizi göstererek PKK'yı meşrulaştıranlara da bırakmayacaktır" dedi.

- "Seçim barajını bize bırakın"

Kamalak, bazı kişilerin yakalarına Saadet Partisi rozeti takarak, AK Parti'ye oy istediğini iddia etti.

"Size gelecekler 'Biz de Saadetçiyiz ama bu defa sakın oyunu Saadet'e verme, oyun CHP'ye, HDP'ye veya boşa gider' diyecekler. Çünkü baraj var' diyecekler" ifadelerini kullanan Kamalak, şunları kaydetti:

"Zavallı, sen kimi kandırıyorsun? AK Parti'ye verilen oylar AK Parti'ye gidiyor, CHP'ye verilen oylar CHP'ye gidiyor, HDP'ye verilen oylar HDP'ye gidiyor da Saadet Partisine verilen oylar nasıl oluyor da başka partilere veya boşa gidiyor? Şimdi milletime sesleniyorum, siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bize bırakın. Bakın o barajlar nasıl yıkılıyor."