AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son günlerin tartışma konusu olan ‘Aksaray’ ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanlarının tapulu malı değildir, millete aittir” dedi.

‘CUMHURBAŞKANLARININ TAPULU MALI DEĞİLDİR’

Karabük’ün Ovacık ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Ali Şahin, yapımı tamamlanan ve hizmete giren yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, “Bu tür yapılar ülkelerin prestij yapılarıdır. O bakımdan bunun hangi paraya mal olduğu konusu hiç önemli değildir. Ülkemiz için, halkımız için yapılmıştır. Şimdi orayı halkın oylarıyla seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olması dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan kullanıyor. 2019 yılında yenilenecek seçimde bir başkası belki seçilir ve o kullanır. Dolayısıyla, cumhurbaşkanlarının tapulu malı değildir. Millete aittir. Buraya imar izni, yapı kullanma izni yok, kaçak diye ifade ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre; hem imar izni, hem yapı kullanma imar izni var hem de bu konuyla ilgili verilmiş olan hiçbir olumsuz yargı kararı da yok.’ Sadece siyasi nedenlerle bir siyasi parti ve onunla aynı görüşte olan bir takım meslek odaları bu konuyu kaşıyor. Yapılmış şu anda hizmete girmiş bir prestij kurumunun ülkemize hayırlı olsun dileğinden başka bu konuda bir şey söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Hollanda’da, İşçi Partili iki Türk vekilin ihraç edilmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Şahin, şunları söyledi: ”Bilmiyorlar mıymış daha önce Türk asıllı olduğunu. Milletvekili seçilmeden önce milletvekili adayıyken bu kişilerin Türk asıllı olduğunu bilmiyorlar mıymış. Herhalde Hollanda vatandaşıydı bu kişiler. Ne insan hakları sözleşmesine, ne Avrupa insan hakları sözleşmesiyle ilgili hükümlere ne de Hollanda anayasasına uygun olmadığı kanaatindeyim. Bir kişi hangi kökten gelirse gelsin, hangi ırka mensup olursa olsun, bir ülkenin vatandaşıysa o ülkede vatandaşlık haklarından sonuna kadar yararlanır. Eğer Hollanda’da iktidar ortağı bir siyasi parti sen Hollanda vatandaşısın ama Türk asıllı olduğunu tespit ettik diye partiden atıyorsa o siyasi partinin ve o hükümetin demokrasi açısından kendisini değerlendirmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Tabi kabul edilemez bir davranıştır. Herhalde Hollanda’da bu tür kararlara karşı gidilecek bir yargı mercisi vardır. Bilmiyorum mevzuatını. Ben bu kararın yargı organlarından Hollanda’da döneceğini düşünüyorum.”

“AKLISELİM BAZILARINDA GEÇ AVDET EDİYOR”

Selahattin Demirtaş’ın 15 gün sonra Diyarbakır’da eşinin yanında öldürülen Astsubay ile ilgili yapılan saldırının yanlış olduğu yönündeki sözleriyle ilgili soruya da şöyle yanıt verdi: “15 gün sonra da olsa böyle bir değerlendirme yapmalarını biz memnuniyetle karşılarız. Demek ki aklıselim bazılarında geç avdet ediyor. Önemli olan ülkemizde milli beraberlik ve kardeşlik projesi adını verdiğimiz çözüm sürecinin Türkiye de barışı ve huzuru temin etmesidir. Silahların bırakılarak, artık silahlı mücadele devrinin bitmiş olduğu kabul edilerek bir kişi veya bir siyasi parti, kuruluşun söyleyeceği bir şey varsa bunu siyaset yoluyla söylesin. Böylece Türkiye bu terör sorununu bir şekilde çözsün. Selahattin Demirtaş’ın bu beyanını çözüm sürecinin ileriye doğru gitmesine de katkı yapacak bir değerlendirme olacağını düşünüyorum.”