Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat hakları hiçbir şekilde engellenemeyeceğini bildirdi. Engelleyenler hakkında ise yasalar çerçevesinde gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağını belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, resmi twitter hesabı üzerinden şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat haklarından sorunsuz faydalanabilmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuldu. Açıklamada, bakanlığın 3 Kasım 2014 tarihinde, 81 ilin valiliklerine resmi bir yazı gönderildiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Yazıda Bakanlığımızca dağıtımına başlanan ücretsiz seyahat kartlarını tüm belediyelerin kendi sistemlerine entegre etmeleri, elektronik sistemi bulunmayan toplu taşıma araçlarında ise göster-geç şeklinde uygulama yapılması talimatı verilmiştir. Şehit yakınları, Gazi ve Gazi yakınlarımızın ücretsiz seyahat hakları sebep ne olursa olsun hiçbir şekilde engellenemez. Engelleyenler hakkında ise yasalar çerçevesinde gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır."