Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Güven, İnegöl ilçe teşkilatının genişletilmiş divan toplantısına katıldı.

İnegöl Kültür Sarayı’nda yapılan ilçe divan toplantısında konuşan Aydın, “İnegöl, Bursa’nın 17 ilçesi arasında en heyecanlı, en dinamik ilçelerimizden birisidir. Türkiye’nin 81 vilayetinin en az 40 tanesinden daha fazla nüfusu var. Öyle ise, kendilerini alelade bir ilçenin başkanı olarak görmeyecek, her birimiz, 7 ay sonra yapılacak seçimlerde Saadet Partisi’ni parlamentoya taşımak için çalışacağız" dedi.

Dünyada 7 buçuk milyar insanın yaşadığını, bu insanların 1 buçuk milyarının aç olduğunu ileri süren Aydın, “Her gün dünyada 150 bin insan açlıktan ölüyor. Bunun 40 bin tanesi çocuk. Dünyada 500 milyon insan tedavi edilebilir normal hastalıklardan dolayı ıstırap içerisinde. Yine 500 milyon çocuk okuma yaşına geldiği halde, okuldan mahrum. 1,5 milyon insan elektrik, doğalgaz nedir bilmiyor, ısınma ihtiyacını halen odundan, kömürden, tezekten karşılıyor. Dünyada halen birinci ve ikinci dünya savaşlarından kalma 100 milyon kara mayını çıkıyor. Dünyanın 7-8 tane zengininin serveti 150 milyar dolardan fazla. 2,5 milyar insanın yaşamış olduğu az gelişmiş ülkelerin toplam üretiminden ve servetinden daha fazla. Dünyada 7,5 milyondan daha insan 15 kilodan daha fazla kilo taşıyor. Buna mukabil biraz önce söylediğimiz gibi 1,5 milyar insan aç. Coğrafyamıza bakıyoruz, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Bangladeş’te kaos var, gözyaşı, zulüm var. Nasıl İnegöl’ümüz, Bursa’mız herhangi bir il veya ilçe değilse, Türkiye de, dünyada yaklaşık 200 devlet içerisinde herhangi bir devlet değildir. 7 farklı kıymeti haizdir. İklimi, genç nüfusu, dağları, ormanları, denizleri, yer altı ve yer üstü kaynakları, geçmişi, jeopolitik mevkiiyle dünyada belki hiçbir ülkeye nasip olmamış özelliklere sahiptir” dedi.

Çözüm sürecini de değerlendiren Aydın, “Nedir bu çözüm süreci? Çözüm diye olumlu bir cümle kullanılıyor ama altından olumlu bir şey çıkmıyor. Ana dilde eğitim midir? Güneydoğu’daki insanlarımızın uzun yıllar süren sıkıntıları mıdır? Uzun yıllar yapılmayan yatırımlar mıdır? Biz Türkiye’yi bölmeye götürüyorsunuz. Biz bir milletimiz, İslam milletiyiz. Kim sormuş bana Türk mü doğacaksın, Kürt mü doğacaksın, Trabzon’da mı, Edirne’de mi doğacaksın? Bunun mücadelesi verilir mi? İyinin, doğrunun, güzelin, adil olanın mücadelesini verme hususunda birlik olalım. Ecdadınla övünürsün, ama kafatasınla övünmezsin” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, belirli kriterlere göre en çalışkan mahalle seçilen Süleymaniye Mahallesi Başkanı Durmuş Bayram, ikinci olan Cuma Mahallesi Başkanı Hasan Aslan, üçüncü olan Orhaniye Mahallesi Başkanı Halil Arslan’a ödülleri verilirken, Sinanbey Mahallesi Başkanı Reyhan Halis’e ise özel ödül verildi. Partiye katılanlar adına ise üç kişiye rozetleri takıldı.