Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyetini eleştirerek, “Saraylar yapılabilir, ama tarihimize baktığımızda biz saraylara ne zaman önem vermişiz; itibar kaybederken, devlet çökerken, Osmanlı yıkılırken” dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Tokat’a gelen SP Lideri Kamalak, eski sigara fabrikası önünde partililer tarafından karşılandı. Konvoyla şehre giriş yapan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bir lokantada basın mensuplarının sorularını cevapladı. İsrail askerinin Mescid-i Aksa’ya girmesi ile ilgili soruya cevap veren Kamalak, şuan İsrail’e dur diyecek bir güç olmadığını ileri sürerek,” İsrail’in hedefi nedir? Büyük İsrail devletini kurmaktır. Adım adım ilerliyor. 1896 yılında birinci Siyonist komitede almış olduğu karar uygulanıyor. Bu sebeple 1996 yılında koalisyon hükumeti biçiminde de olsa iktidara gelir gelmez İsrail’i ve küresel emperyalizmi durduracak olan tedbirleri almıştık. Neydi o? D-8’ler, küresel emperyalizmi bu durumu bildiği için içerideki iktidar düşkünü makam sevdalısı gafillerle işbirliği yaparak milli görüşün yolunu kesitiler. Dövünmek bir şeye yaramıyor. Şuan İsrail’in etrafı boşaltıldı. Irak yerle bir edildi. Aziz milletimizin desteklediği iktidar nerede yer aldı? Küresel emperyalizmin yanında. Libya yer bir edildi, Kaddafi linç edildi. Kimin işini yaradı? İşte Mescid-i Aksya giden ayakların yolu açılıyor böylece. Suriye ateşin içine atıldı” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÖNCELİĞİ AK SARAY DEĞİLDİR”

SP Lideri Kamalak, yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyeti ile ilgili sorulara ise şu şekilde cevap verdi: “Elbette ülkeler geliştikçe yeni binalara ihtiyaç doğabilir. Ama Türkiye’nin önceliği kanaatimce Ak Saray değildir. Efendim Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Türkiye’nin itibarindan bahsediyor. Türkiye’nin itibari Ermenek’te, Soma’da gömüldü. Isparta’da elma bahçelerine giderken 16’sı kadın olmak üzere can veren 18 işçimizi beraber gömdük. Yani itibar binada, sarayda değil. Elbette binalara ihtiyaç olabilir. Ama öncelik binada değil, öncelik insanda. Kısacası bina yapılabilir, saraylar yapılabilir ama tarihimize baktığımızda biz saraylara ne zaman önem vermişiz? İtibar kaybederken, devlet çökerken, Osmanlı yıkılırken. Nasıl olmuş o? Bakıyoruz devletin ihtişamlı dönemlerinde komutanlar, padişahlar, sultanlar cephede. Altı asırlık sürenin 500 yıllık döneminde sadece Dolmabahçe sarayı yapılmış, oldukça mütevazi. Ama yıkıma doğru gidildiğinde, imparatorluk çökerken üstelik dış borçlarla Dolmabahçe sarayları yapılmış. Şimdi bakıyoruz, borç 650-700 milyar dolara çıkmış kamu borcu. Doğan bebeler bile borçlu doğuyor, biz saraylar yaptırıyoruz. Hayırlı olsun.”

SP lideri Kamalak, basın açıklamasının ardından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda partisi tarafından düzenlenen Tokat 5. İl Kongresi’ne katıldı.