AK Parti Ordu Milletvekili, Türkiye-Sri Lanka Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat ve dostluk grubu üyeleri Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne’yi ağırladı.

Dostluk grubu üyeleri Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş’ün katıldığı görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti.

Büyükelçi Wijeratne, Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat’a bu sıcak ağırlamadan dolayı teşekkürlerini iletirken, Dostluk grubu ve üyelerini Sri-Lanka’ya davet etti.

Görüşmede iki ülke arasındaki dostluğun ve ticaretin geliştirilmesi gibi konuların yanı sıra özellikle 31 yıl boyunca terörle mücadele eden ve 100 binden fazla insanını kaybeden Sri-Lanka’nın terör konusunu nasıl bitirdiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Sri-Lanka ile Türkiye arasında haftanın 6 günü direkt uçuşun başladığını kaydeden Büyükelçi Wijeratne, “Çay konusunda da iş birliği içinde olmalıyız, bu hususta Rize’de bir takım ziyaret ve görüşmelerde bulunduk” dedi.

Büyükelçi Wijeratne, dostluk grubu üyelerine Sri-Lanka çayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına tescil edilen bir orkidenin çerçeveli resmini ve tescil belgesini hediye takdim etti. Büyükelçi orkidenin tescillenmesi konusunu ise şöyle anlattı: “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde ülkemizde meydana gelen tsunami sonrasında Sri-Lanka’yı ziyaret etmiş, Türkiye olarak ülkemize yardımda bulunmuş, yaralarımızın sarılması hususunda destek vermişti. Yaşadığımız bu felaketten sonra Türkiye ülkemizde 450 haneli bir köy kurmuştu. Bundan dolayı Sri Lanka her zaman Türkiye’ye minnettardır. Devletimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarlığını göstermek adına ülkenin en güzel orkidesi, Recep Tayyip Erdoğan olarak tescil edilerek, bu isimle anılmaya başlandı. Halkımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettardır.”

Sri Lanka Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat, Büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Türkiye-Sri Lanka terörden çok çekmiş, birbirini en iyi anlayacak iki ülkedir. İşbirliğimiz daha da güçlenerek devam edecektir. Barış konusunda küresel gayretlerimize verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Küçük bir ülke de olsa, barışı savunup, ülkesinde barışı sağlayabiliyorsa, ve küresel barışa destek verebiliyorsa bizim gözümüzde büyük bir ülkedir” diye konuştu.

Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Hamarat’ta Büyükelçi Wijeratne’ye TBMM’ne ait Yıldız Porselen tarafından üretilen bir hediye takdim etti. Görüşme hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından sona erdi.