CHP’den kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Milletvekili Süheyl Batum, ADD İznik Şubesi’nin düzenlediği "Atatürk’ün Hukuka Bakışı" adlı panele konuşmacı olarak katıldı.

İznik Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda yapılan panelde konuşan Süheyl Batum, Atatürk’ün hukuka bakış açısını değerlendirdi. Batum, "Bugün, Atatürk’ü ve onun hukuk anlayışını unutturmak için Dersim defterini yeniden açtılar. Ona Yezid diyecekler. Toplumun bakış açısını değiştirecekler. Bunun için uğraşıyorlar. Toplumun değerleri ile oynuyorlar" dedi.

O sırada salonda bulananlardan bir vatandaş ayağa kalkarak, "Ben Dersimliyim. Bizi oyuna getiremeyecekler" diye bağırdı.

Batum, "Cumhuriyet kavramını topluma enjekte etmeliyiz. Peki, bir ülkede toplumun yapısını nasıl değiştirebiliriz? İki yol var. Biri ekonomik sistem. İkincisi de hukuk. Mısır, krallığını yıkarak Nasır’ı getirdi. Libya da Kaddafi’yi getirdi. Sosyalist Arap Halk Cemaliyesi’ni kurdu. Hiçbiri Türkiye kadar başaramadı. Atatürk devrimlerinin yaptığı bir şey vardı. Fakat bunu görmezden geliyoruz bugün. Ve bunun yavaş yavaş ortadan kalkmasını gözlemlemekten başka bir şey yapmıyoruz. O da toplum yapısı. Benim genel başkan yardımcım şöyle diyor; ’Ekonomik sistemde Babacan ile Şimşek’i çok beğeniyorum çok başarılılar.’ Yahu ne başarısı? Kölelik sistemini getirenler bunlar. Vahşi kapitalizmi getirenler bunlar. Bunların sitemini severek Türkiyeyi nereye getirebiliriz?" diye konuştu.

"GEZİ OLAYLARINDA 130 VEKİL İNMELİYDİK"

Gezi olaylarından da bahseden Batum, "O gün genel başkanımız önümüzde, 130 milletvekili ile oraya inseydik, ’Hadi sık bakalım gazı’ deseydik, sıkabilirler miydi? Hayır. Biz ne yaptık? Nöbetçi gönderdik. Bir otobüs düşünün, yokuş aşağı iniyor, freni patlamış, karşı duvara çarpacak artık. Partilerin bir tek görevi vardır. Hele AKP gibi dışa bağımlı partiler varken iktidarda, partilerin bir tek görevi vardır, o da şu; hızla inen otobüsün çarpmasını engelleyeceğiz. Nasıl yapacağız? İçine bineceğiz. Önüne geçeceğiz. Ama şunu yapmayacağız; yanından iki üç kişi koşmayacağız. Hepimiz birden içine binip, o otobüsü durdurup, o toplumu kurtaracağız" dedi.