ABIDJAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Fildişi Sahili'ne Türkiye'den ilk kez resmi ziyarette bulunan cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Vattara ile görüşmesinde, gerek Afrika'da gerekse de Türkiye'nin bulunduğu bölgedeki terörle mücadeleye yönelik konuların da ele alındığını ifade eden Erdoğan, dünyanın mülteci sorunu noktasında yine bir karmaşaya düştüğünü belirtti.

Mülteci akınının en yoğun yaşandığı ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Erdoğan, "Şu anda Suriye ve Irak'tan ülkeme olan mülteci akını 3 milyondur ve bu 3 milyonu şu anda da ülkemizde misafir ediyoruz. Biz, onlara kapılarımızı kapatmadık, batılı ülkeler gibi de kapatmıyoruz da. Halbuki mali imkanlara bakarsak, onların mali imkanları bizden çok daha iyi. Ama onlar 'asla' diyor, kabul etmiyorlar ve kapılarından içeri sokmuyorlar. Girenler öyle veya böyle giriyor fakat bundan dolayı da ciddi manada sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz" dedi.

-"Suriye'de saldırılar devam etmektedir"

Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ihlal edildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Suriye'nin bütününde bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade edebilirim. Temennim odur ki, bunun geneline yaygınlaşmasını hep birlikte görelim. Fakat Suriye'nin genelinde şu anda ateşkes yoktur ve orada yine aynı şekilde saldırılar, mevzi mevzi ne yazık ki devam etmektedir."

-"CHP'nin tutumu üzerinde konuşmaya gerek yok"

Erdoğan, CHP'nin Anayasa mutabakat masasına oturmayacağını açıklaması ile ilgili olarak da "Bu tutum üzerinde fazla konuşmaya gerek yok. Zaten CHP, Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi?" dedi.