Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, “Böyle bir yöntemle yüzde 10’luk barajı iptal etmek yada yürürlükten kaldırmak mümkün değildir, tamamen yetkisiz bir işlemdir” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Kırıkkale Üniversitesinin düzenlediği ‘Türkiye için başkanlık sistemi’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Üniversitenin konferans salonunda yaklaşık 2 saat öğrencilerle birlikte olan Kuzu öğrencilere, başkanlık sisteminin yanı sıra Türkiye’nin siyasi tarihinden de bahsetti. Konuşmaların ardından Kuzu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Burada gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın seçim barajıyla ilgili bireysel başvuru konusunda yaptığı iddia edilen açıklamalara ilişkin soru üzerine Kuzu, twitter’dan kendisine ağır küfürler yapıldığını ifade ederek, “İnsanların onuru yüzde onluk barajdan daha mı aşağıda. Vaktin varsa evvela buna bir çözüm bul” dedi.

Prof. Dr. Burhan Kuzu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yapılan düzeltmeyi biz doğru sayıyoruz. Bu açıklamayı samimi olarak yaptığını düşünüyoruz ve sonucu bekleyeceğiz. Böyle bir yöntemle yüzde 10’luk barajı iptal etmek yada yürürlükten kaldırmak mümkün değildir, olacak bir şey değildir. Yani yaptım oldudan başka hiç bir şey değildir. Tamamen yetkisiz bir işlemdir. Yapacaklarını sanmam, yaparlarsa da o zaman bu memlekette hiçbir kurumu yerinde tutamazsınız. Her kurum fiili durumlar oluşturur kendine göre. Türkiye’nin yaşam imkanı, ortamı kalmaz. Yargı bu işin başını çekmemeli. Bireysel başvuru yetkisini bu mahkemeye biz verdik. AK Parti döneminde verildi ve benim başkanı olduğum komisyondan o kanun çıktı. Çok emeğim var, o kurum Türkiye’ye yakışır şekilde kullanılsın diye. Ama efendim maalesef hala o duruyor. Benim açılmış davam var. 6-7 ay önce verimli bireysel başvurum var. Halen bir ses yok. Eğer hakikaten Anayasa mahkememizin vakti varsa önce benim talebime bir karar versin. Bana twitter’dan ağır küfürler var. Evvela bunlara bir çözüm bul bakalım. İnsanların onuru yüzde onluk barajdan daha mı aşağıda. Vaktin varsa evvela buna bir çözüm bul.”