ANKARA (AA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçim sonuçlarını kabul etmenin, seçimin kendisinden çok daha önemli olduğunu belirterek, "Seçime giderken 'Aziz millet, necip millet' gibi sağduyu var. Seçimin sonucunda istediğiniz çıkmadığında 'Bu millet zaten anlamaz, bu millet şöyle, bu millet böyle' terbiyesizliğini kimsenin yapmaması gerekiyor" dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneğinin (ORSİAD) düzenlediği kahvaltılı toplantıda Ankaralı sanayicilerle bir araya gelen Çiçek, 1965 yılında başladığı siyaset hayatı boyunca kendisine güvenen insanların başını öne eğdirmemeye çalıştığını söyledi. 

Kendisine bu zamana kadar destek verenlere teşekkür eden Çiçek, bundan sonraki dönemde bilinen anlamda siyasetin içinde bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti. 

Yaklaşan genel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiçek, seçimlerin bir muhasebe anlamı taşıdığını belirterek, bu zamana kadar vatandaşların bunun gereğini en iyi şekilde yaptığını kaydetti. 

"Türk milletinin en iyi yaptığı işlerin başında seçimin geldiğini" vurgulayan Cemil  Çiçek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Seçimlerde münferit itirazlar olur ama başka ülkelerdeki gibi 'Seçim sonuçlarında şöyle oldu, böyle oldu' şeklinde seçiminin sonucunu etkileyecek bir yanlışı bu millet yapmadı. Bu millet, her defasında siyasetçilerin çözemediği, 'Millete havale edelim' dediği konularda bir çıkış yolunu gösterdi. Buna güvenmek, inanmak lazım. Seçimin sonucunu kabul etmek seçimden çok daha önemlidir. Seçime giderken 'Aziz millet, necip millet' gibi sağduyu var. Seçimin sonucunda istediğiniz çıkmadığında 'Bu millet zaten anlamaz, bu millet şöyle, bu millet böyle' terbiyesizliğini kimsenin yapmaması gerekiyor."

 Türkiye'nin çok doğru bir kararla 2023 hedeflerini ortaya koyduğunu belirten Çiçek, seçimin ardından hangi hükümet kurulursa kurulsun bu hedeflerin yakalanmasının önemine işaret etti. 

- Diğer konuşmalar 

OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın da konuşmasında alın teri ve üretiminin bulunmasından dolayı OSTİM gibi yerlerin çok önemli olduğunu söyledi. 

Geçmiş dönemde sanayiciler olarak bir istikrar ortamının içinde yaşadıklarını dile getiren Aydın, "Bu istikrar ortamında iyi gelişmeler oldu. Yeni dönemde istediklerimizi bir araya getirerek bunların çözümü konusunda daha özel çabalar istiyoruz" diye konuştu. 

ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener, derneğin 1999 yılında kurulduğunu ve o tarihten bu yana önemli mesafe katettiklerini dile getirdi.

Sanayiciler olarak sorunlarını hükümet üyelerine birebir anlatma imkanı bulduklarını kaydeden Ülgener, "Sorunlarımızı iletmez isek yöneticiler bunlar hakkında bilgi sahibi olamaz" dedi. 

Ankara'ya mutlaka fuar alanı yapılması gerektiğini belirten Ülgener, "Ankara'da 11 tane OSB var ve buralarda 300 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Sanayiciler olarak Ankara'ya fuar alanı istiyoruz. Son 3-4 yıldır bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı.