Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “Dünya parlamentolarında kütüphaneler harikadır. Oraya yedi yıldızlı bir kütüphane, orada da yedi yıldızlı lokanta. Biz kitap dostuyuz. Kitapsızlardan değiliz” dedi.

TBMM Başkanı Kahraman, Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile birlikte TBMM’de 15 Temmuz’da hasar gören yerleri ziyaret etti. Sadık’ı uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Kahraman, Meclis’teki tadilata ilişkin soru üzerine, topyekun bir proje hazırlandığını söyleyerek, “A ve B blok inşaatının lokanta olması, öbür tarafının eski dönem parlamenterleri lokali olması, nerenin ne olacağı değerli basının yerlerinin neresi olacağı, bütün bunlar projelendirme safhasında belli olacak, o çalışma devam ediyor. Her şey projelendirilecek” diye cevap verdi.

Kütüphanenin lokanta olmasına ilişkin soruyu ise Kahraman şöyle yanıtladı:

“Hayır, hayır. O kütüphane yeterli değil. Yer lazım. Dünya parlamentolarında kütüphaneler harikadır. Oraya yedi yıldızlı bir kütüphane, orada da yedi yıldızlı lokanta. Biz kitap dostuyuz. Kitapsızlardan değiliz.”