TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, TBMM Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın 19. yılı dolayısıyla sürecin mağdurlarını saygıyla selamladığını söyledi.

Adı ne olursa olsun sivil, demokratik siyasete yapılan her türlü müdahaleyi reddettiğini ifade eden Bahçekapılı, "19 yıl önce bugün siyasi tarihimize kara bir leke düştü. Ülkemin siyasi tarihinin bir daha asla karartılmamasını diliyorum ve öyle olacağına inanıyorum" dedi.

"28 Şubat'a en büyük cevap Divanın görüntüsü"

Meclisi bugün üç kadının yönettiğine dikkati çeken Bahçekapılı, "Divanın bu görüntüsü 28 Şubat'a verilecek en büyük cevaptır" diye konuştu.

Genel Kurulda, 2. turda yer alan Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Sermaye Piyasası Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumunun 2016 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.