ANKARA (AA) - TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Milletimize diyoruz ki, (13 yıl bizi iktidar yapmıştınız. Ehliyetimizi, dirayetimizi, şoförlüğümüzü görmüştünüz. 7 Haziran'da gördüğünüz eksiklikleri tamamladık. Şimdi yeniden ehliyet istiyoruz)" dedi.

Gündoğdu, Gölbaşı 75.Yıl Öğretmenevi'nde, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) ile MHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen yaklaşık 400 kişiye rozet takma törenine katıldı.

Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da tek başlarına iktidar olamadıklarını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yüzde 60 bloğuz, AK Parti'ye ihtiyacımız yok" dediğini aktardı.

Kendilerinin de "Buyurun hükümeti kurun" dediklerini ancak bloktan hükümet çıkmadığını belirten Gündoğdu, "Kısa sürede geçmişte çatının çöküşü gibi blok da çöktü. Meclis Başkanlığı seçimine girdik. AK Parti'nin yüzde 41'i, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 60'ından daha işlevsel, daha nitelikli oldu. Sonra millet bize dedi ki, 'Kendinize gelin, yakıt ikmali yapın, hazırlığınızı yapın, sizden başka güveneceğimiz bir parti yok" diye konuştu.

Seçimin ardından yapılan koalisyon görüşmelerine değinen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet bize bir kırmızı çizgi koydu. 'PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP'den uzak durun, mümkünse MHP ile hükümeti kurun, değilse CHP ile de olabilir' dediler. Gittik MHP'ye, 'CHP ile kurun' dedi. Baktık paralel de 'CHP ile kurun' diyor, İsrail de Fransa da İngiltere de Almanya da. 'CHP ile kurun' diyenlerin çoğunluğuna baktığımızda, 'burada bir bit yeniği var' dedik. 34 saat istikşafi çalışma yaptık. Elbette yiğidi öldür hakkını yeme. Nezaketlerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi'ne, genel başkanından yönetimine çok teşekkür ediyorum. Onlar da aynı teşekkürü bize ettiler ama 34 saat sonra gördük ki iki zıt kutup, kan grubu ayrı, devlet tanımı ayrı, millet tanımı ayrı, din tanımı ayrı, akrabalıkları ayrı, ideolojileri ayrı."

HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Gündoğdu, "HDP'lilerin silahları gömme sözü verdiği, bizim de özgürlükleri genişletme sözü verdiğimiz bu süreçte ana dilde öğrenim hakkı, asimilasyonu kaldırma, 'Kürt'üm' demeyi suç olmaktan çıkarma, ana dilde Kur'an-ı Kerim basma hakkı, Kürtçe yayın yapma hakkı gibi yüzlerce hak. Ne zamana kadar? Yasin Börü'nün katledildiği 6-8 Ekim olaylarına kadar" diye konuştu.

 Gündoğdu, şu değerlendirmede bulundu:

"Silahları gömeceğiz' dediler ancak gömmediler. Oy aldıktan sonra HDP'lilerin Türkiyeli bir parti olmalarını beklenirken, 'Sırtımızı PKK'ya, PYD'ye dayadık' dediler. KCK tek taraflı ateşkes kararını bozdu. İki polisimizi şehit ettiler. Devlet operasyonları başlattı. Çözüm Süreci ve operasyonlar hem MHP'ye hem HDP'ye cevap oldu."

- "7 Haziran'daki eksiklikleri tamamladık"

Gündoğdu, daha sonra Daruşşifa Eğitim Kurumlarının önünde bulunan temsili helikoptere bindi.

Daha önce minibüs, hızlı tren, otobüs, traktör kullandıklarını, tohum saçtıklarını, dün de yine Gölbaşı'nda tır kullandığını dile getiren Gündoğdu, "Şimdi milletimize diyoruz ki '13 yıl bizi iktidar yapmıştınız. Ehliyetimizi, dirayetimizi, şoförlüğümüzü görmüştünüz. 7 Haziran'da gördüğünüz eksiklikleri tamamladık. Şimdi yeniden ehliyet istiyoruz.' Uçağı uçurmaya, uzaya uydu fırlatmaya, Kıbrıs'a can suyu olmaya, teröre 'hayır' demeye, mızıkçılık yapan siyasetçileri sandığa gömmeye kararlıyız. 'Emrinizdeyiz' diyoruz, uçuyoruz Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Milletin 7 Haziran'da bir karar verdiğini, bu karar sonrası Türkiye'nin yaşadığı siyasi atmosferin muhalefet partilerinden birinin terörden nemalanmaya devam etmesi, birinin blok ve şantaj siyasetine prim vermesi, birinin de her şeye 'hayır' demesiyle yeniden sandığa gitmekle sonuçlandığını anlatan Gündoğdu, "Söz de karar da milletindir" dedi.