TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Biz burada bir güven, huzur ve barış adası iken, kendi içerimizdeki insanların varsa bir sorunları, ki var olduğunu iddia ediyorlar, o sorunları çözmek öncelikle bizim görevimizdir” dedi.

Üstün, Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin ve Avrupa Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Şahin’i makamında kabul etti. Türkiye’nin her türlü ırktan, görüşten, dinden insanı barındırdığına dikkat çeken Üstün, bunları bir potada eriterek barış içerisinde yaşamalarının temin edildiğini belirtti. Üstün, “Son göç olaylarına baktığınızda Irak, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden 2 milyona yakın insan Türkiye’ye geldi. Bunların içerisinde Ezidiler, Hristiyanlar, Sünniler, Aleviler, Araplar, Türkmenler, Kürtler her türlü ırktan insan var. Türkiye 77 milyon ama ileriki yıllarda inşallah 100 milyonu devireceğiz. Biz burada bir güven, huzur ve barış adası iken, kendi içerimizdeki insanların varsa bir sorunları, ki var olduğunu iddia ediyorlar, o sorunları çözmek öncelikle bizim görevimizdir. Alevi kardeşlerimiz kaynağını İslam’dan alan bir düşüncenin eseri olarak ortaya çıkmışlardır, İslam içerisinde bir harekettir” diye konuştu.

Üstün şöyle devam etti:

"Cemevindeki elektrik ve su giderleri diğer ibadethanelerde olduğu gibi ödenmesi gerekiyorsa bu ödenebilir, bunda sorun yok. Cemevlerindeki dedelerin birtakım mali yükümlülüklerinin devlet tarafından karşılanması gerekiyorsa, bu karşılanabilir."

“ALMANYA ALEVİLİĞİ AYRI DİN GÖSTERMEK İÇİN BÜTÇE AYIRIYOR”

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir ise, bazı Alevi kesim oda başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’da yuhalatmak istediğini kaydederek, “Almanya, Türkiye’deki Alevi inancını ayrı bir dinmiş gibi göstermek için her yıl bütçesine 30 milyon avro para koyuyor. Bu parayı da Hz. Ali’siz Aleviliği savunan Marksist yapılara aktarıyorlar. Sokakları terörize edenler de işte onlar" ifadelerini kullandı.