Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Kendileri Belam şablonuna tıpatıp uyan insanların aymazlığı o dereceye gelmiş ki Belam’lığa sığmayan kişiye bile ’Belam’ diyebiliyorlar" dedi.

CHP’li Özkes, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi görüşülürken AK Parti milletvekili sıralarından ‘Belam’ şeklinde laf atıldığını hatırlatarak, ‘Belam’ kelimesinin dini literatüre Hazreti Musa döneminde, Musa’nın yanında yer almayan, iktidarı elinde bulunduran Firavun’un yanında olan Belam-ı Baura’dan geldiğini kaydetti. Özkes, dinin yanında değil de iktidarın ve gücün yanında yer alanlara ‘Belam’ dendiğini belirterek şunları dedi:

“Ben muhalefet partisinin milletvekiliyim. Dolayısıyla bu şablon bana uymuyor. Kendileri Belam şablonuna tıpatıp uyan insanların aymazlığı o dereceye gelmiş ki Belam’lığa sığmayan kişiye bile ’Belam’ diyebiliyorlar."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in makam aracına ilişkin haberlerle ilgili olarak da Özkes, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Müslüman’ın varlıkla imtihanı’ başlıklı Kasım ayında yayımlanan dergisini gösterdi.