KARAMAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren madenci İsa Gözbaşı'nın ailesini ziyaret etti.

Karaman'a gelen Elvan, İsa Gözbaşı’nın ailesinin merkez Fatih Mahallesi’ndeki evine gitti.

Ziyarette, İsa Gözbaşı'nın annesi Hatice Tuncer ve babası Hasan Hüseyin Tuncer'le bir süre görüşen Elvan, aile yakınlarının taleplerini dinledi.

Anne Hatice Tuncer, oğlu İsa'yı 20 yıl önce halası Nazmiye Gözbaşı'na evlatlık verdiklerini söyledi. Görümcesinin de evlat sevgisini yaşamasını istediğini belirten anne Tuncer, Bakan Elvan’dan yanındaki oğlu ve inşaat işçisi eşi için iş istedi. 

Bakan Elvan da bu konuda aileye gerekli desteğin verilmesi için yardımcılarına talimat verdi. Elvan, daha sonra maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için Yasin-i Şerif okudu.

Elvan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenek'teki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin yakınlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Madenci ailelerinin ihtiyaçlarını, arzularını, isteklerinin yerine getirilmesi için çalışmalara başlandığını aktaran Elvan, Soma'da vefat eden madencilerin yararlandığı hakların aynısından, Ermenek içinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenlerin de yararlanması için yasal düzenleme getireceklerini belirtti.

-"İşsiz kalanlar için ortak çalışma başlatıldı"

Elvan, madenci yakınlarının iş sahibi olabilmeleri için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İşsiz kalan kardeşlerimiz var. O kardeşlerimizin de iş sahibi olabilmesi yönünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile Kalkınma Bakanlığımız ortak çalışma başlattı. Her bir aileye 'ne yapabiliriz?' 'nasıl destek olabiliriz', ailelerle görüşerek onları tespit ediyoruz. KOP İdaresi Başkanlığımız bu işi organize ediyor. Önümüzdeki günlerde tüm kardeşlerimizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde gidermiş olacağız. Şu an itibarıyla ihtiyaçları neyse onları karşılıyoruz. Evlerinde herhangi bir eksiklik, tamirat gibi hususlar varsa da onları süratle gideriyoruz. Maddi olarak ne gerekiyorsa onlar yapılıyor. Bundan sonraki süreçte de yapılacak. Ölen kardeşlerimizin yakınlarına manevi desteğimiz de son derece önemli. Bu yönde de kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz."

Bakan Elvan’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Karaman Valisi Murat Koca ile AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de eşlik etti.

Elvan, AK Parti Karaman 5. Olağan İl Kongresine ve Intermed Başarı Ödülleri Gecesi'ne katılacak.