Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücü camianın içine sızmaya çalışan provokatörlere karşı herkesin uyanık olması gerektiğini söyledi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Denizli’ye geldi. Kılavuz, Denizli Ülkü Ocakları binasında Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılavuz yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin önemine özellikle vurgu yaparak "Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerden biridir. Bu nedenle ülküdaşlarımızla bir araya geldiğimiz programlarda sıklıkla vurguladığım üzere gençlerimizin öncelikli vazifesi iyi bir eğitim almaktır. Hızla gelişen çağımızda eğitimsiz bir şekilde gelişme kaydetmenin, milli ve müreffeh bir medeniyete kavuşmanın imkanı yoktur. Güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu tartışmasız bir şekilde eğitim ve öğretimdeki başarı ve ilerlemeden geçmektedir. Pozitif ilimlerdeki ilerlemeyle birlikte, Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve faziletine sahip gençler 2023 Lider Ülke Türkiye’sinin inşasında öncü rol oynayacaktır. Bu kaynak ülkücü gençliğin içinde fazlasıyla vardır. Siz, durmadan bir gelişme içinde olmalısınız. Bilgi sahibi olmayı, araştırmanın heyecanını hayatınızın her safhasında benliğinizde taşımalısınız. Ülkü Ocakları ilmin ışığıyla aydınlanmak isteyen her gencimizin yardımcısıdır. Bizim hedefimiz tarihte olduğu gibi her alanda öncü nesil yetişmesine katkı sunmaktır. İnanıyorum ki gençlerimiz de uzattığımız bu eli tutacak ve bizleri gururlandıracaktır" dedi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Kılavuz, şunları söyledi: "Bir yanda sınırlarımız bir yanda sokaklarımız kaynamaktadır. Dış politikada çelişkilerle dolu adımlar atan hükümet iç politikada da tutarsız ve gayrimilli bir tutum sergilemektedir. Sınırlarımızın yol geçen hanına dönmesine, sokaklara inen ve kent merkezlerinde dahi eylem yapan terör örgütü üyelerine, askerimize ve polisimize karşı yapılan suikastlere karşı üç maymunu oynayan bir tavır sergilenmektedir. Ülkücü hareketi sokakların karanlığına çekmeye çalışanların çabası beyhudedir. Bizleri kavga ve kaosun bir tarafı yaparak yıpratma ve etkisizleştirme yönünde tezgahlanan oyun asla işe yaramayacaktır."

Sözlerine "Tavsiyemiz kirli ellerini üstümüzden çekmeleridir" şeklinde devam eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, şunları kaydetti:

"Yoksa tarihin daha önceki sayfalarında atalarının uğradığı hezimetin bir benzerine uğramaları kaçınılmaz olacaktır. Ülkücü gençler hiçbir şekilde kumandası belli olmayan odakların maşası olmayacaktır. Resmi yayın organlarımız dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmeyecektir. Aramıza sızmaya çalışan provokatörlere karşı dikkatli olunacak, bu kişiler derhal uzaklaştırılacaktır."