Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, güvenlik paketini eleştiren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’a cevap verdi. Akdoğan, hükümetin koyun olmadığını, tehditlere pabuç bırakmayacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın yanında getirdiği sapan ve kapsülleri göstererek Güvenlik Paketine yönelik eleştirilerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Hükümet kuş değiliz, fakat koyun da değil” ifadelerini kullandı.

Tek bir vatandaşın bile hiçbir örgüte ezdirilmeyeceğini söyleyen Akdoğan, “Kamu düzeni ve güvenliği konusunda ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır. Demokrasi ve hukuk içinde geri adım atmadan. Ayrıca çelik çomak oyunu oynanmıyor. Bir sürü insan hayatını kaybetti. Konu cansa, insanların hayatını kaybetmesi ise bunda daha ciddi olmak gerekir. ‘Bu molotofun cezası daha fazla, birileri gidip bomba mı kullansın, bomba kullanacaklar’ bir takım laflar ediliyor ve bu sıralar ben bunu çok duyuyorum. Bu bir espri ise böyle espri olmaz. Bir tehdit ise bu da yanlıştır, biz bu tür tehditlere pabuç bırakmayız” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Hasip Kaplan, “Getirdiğiniz güvenlik paketi ile sıkıyönetim, OHAL yetkileri istiyorsunuz. Siz ‘ak kurt’ mu olmak istiyorsunuz. Barış süreci bu dil ile yürümez. Sizin dilinizi daha dikkatli kullanmanız gerekiyor. Sizin politikalarınız ‘ak kurt’ politikalarıdır. Biz tehdit etmiyoruz doğruları konuşuyoruz” açıklamasında bulundu.